Yabancıların uyum süreci konuşuldu

Yabancıların uyum süreci konuşuldu

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında yabancıların uyum sürecinde yaşanılan sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü istişare toplantısı düzenlendi.

Karamürsel Alp Toplantı Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısına Toplantıya, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı ve İl Göç İdaresi Müdür Vekili Mehmet Erkoç da katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yavuz, özellikle yabancı uyruklu gençlerin, çocukların toplumsal uyum başta olmak üzere yürüttükleri projelere katılım sağlaması için yoğun gayret sarf ettiklerini belirterek, "Sizlerden de destek bekliyoruz.

 

SURİYELİLERİN OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 76

Mahallede, caddede, sokakta toplumu rahatsız edecek hareketlerden uzak durulması, herkes tarafından uyulması gereken kurallara ehemmiyetle dikkat edilmesi büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.  Kentteki Suriye uyrukluların okullaşma oranının yüzde 76 civarlarında olduğunu, bu oranların daha da yukarı çekilmesine ve Türkçe'nin öğrenilmesine çok önem verdiklerini belirten Yavuz, bu nedenle temsilcilerden çocukların eğitim kurumlarına gönderilmesine katkı sağlamalarını istedi.

 

manset-1-1.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.