Yabancı müsveddeler de varmış !

Yabancı müsveddeler de varmış !

 

 

İmza kampanyalarını sonlandırdıklarını açıklayan Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ne 10 gün boyunca yurt dışından da ciddi destek geldiği açıklanmıştı.

Merak ettim o kurumları ve açıklamayı okuyunca sizlerle paylaşmayı uygun gördüm…

Avrupa Birliği, Amerikan Antropoloji Derneği İnsan Hakları Komitesi Üyeleri, Akademisyenlerin Uluslarasi Insan Haklari Agı, Avrupa Ekoloji Yeşiller Partisi, Almanya Akademisyenlerle Dayanışma Ağı, Kanada Öğretim Üyeleri Birliği, MESA Orta Doğu Çalışmaları Derneği, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Türkiyeli Öğretmenler Birliği, Dünya Akademisyenleri (özellikle Türkiye çalışmaları alanında), Türkiyeli Demokratlardan Akademisyenlerle Dayanışma Çağrısı, Uluslararası Af Örgütü, California Akademisyenleri Akademik Özgürlük Grubu, Uluslararası PEN, Ingiltere Universite Sendikası, American Political Science Association,  Fransız Üniversiteleri Rektörler Konferansı, New York Univercity Scholars at Risk Monitor, Osmanlı ve Türkçe Çalışmaları Derneği

Fransa, İngiltere ve Kanada’dan Akademisyenler, Yurt dışındaki Türkiyeli demokratlar, Strasbourg Üniversitesi, Anthropology, Law, Art & World, Uluslararası Frankofon Sosyologlar Derneği, Fransız Sosyalist Partisi.

Bireysel olarak açıklama yapıp destek veren müsveddeler de var.

Amerika Ankara Büyükelçisi John Bass, Amerika Dışişleri Sözcüsü John Kirby, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland, Avrupa Yeşiller Partisi Eş Başkanı Monica Frassoni, Prof. Bertell Ollman’ın (New York Üniversitesi), Prof. Noam Chomsky’nin (MIT Üniversitesi), Fransa dışişleri sözcüsü Romain Nadal o isimler olarak hafızalara kazındı.

Bir de, uluslar arası imza kampanyaları var tabi ki…

Amerika’dan Akademisyenlerin Destek mektubu, Almanya'dan Akademisyenlerin Destek Kampanyası, Avusturya ve İsviçre’den Akademisyenlerin Destek İmza Kampanyası, Belçika’dan Türkiye’de Barış ve Demokrasi için Akademisyenler Kampanyası, Tüm dünyadan Turkiye Çalışmaları alanından akademisyenlerin imza kampanyası, Academics For Peace ­ Uluslararası Çağrı ­ Medico International, Avusturya ve İsviçre’de yaşayan akademisyenler ve Letter in support of academics for peace in Turkey.

Ne çoklarmış değil mi ?

Sadece müsvedde deyip geçme şansı olmayan bir topluluk.

Türkiye’de ve dünyada saygın kimlikler.

Hepsinin ortak talebi BARIŞ ve KAN AKMASININ DURDURULMASI.

Bu talep, kulak tıkanacak bir talep değil.

Bu talep, dikleşerek ‘’kim ne derse desin, terörün kökünü kazıyacağız. Bunun için operasyonlar sonuna kadar sürecek’’ ifadeleriyle sivil halkı da katleden, göçe zorlayan ve hak ihlallerini meşrulaştıran yaklaşımlara açılan yolun kapatılmasını içeriyor.

Bu talepleri insani perspektifle değerlendirip önlem almak için, demokratlık kırıntısına sahip olmak bile yeterlidir.

Yerli ya da yabancı,

Dünya ve insanlar çatışmadan, şiddetten ve savaş görüntülerinden bıkmış durumda. Siyasal varlık ve iktidar gücünü kaybetmeme adına bu kadar riski göze almak ve bu kadar geniş bir yelpaze karşısında yalnızlaşmak, ülkenin kaderiyle oynamak anlamına gelmektedir.

Bu ülke, hiçbir zaman sahipsiz kalmamıştır. Yaşarken fatura ödemekten çekinmeyen emekçi halkımız, yaşamlarıyla da bedel ödemekten kaçınmayacaktır.

 

 

 

Bu yazı toplam 92 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi