Ya platform ya YRP.  Şaibeli ÇED mahkemelik

Ya platform ya YRP. Şaibeli ÇED mahkemelik

Dilovası’nda Nuh Çimento’nun yeni tesislerine dair oldu bittiye getirilen ÇED toplantısı için yürütmeyi durdurma girişimi ya yeniden kurulacak platform ya da YRP Dilovası İlçe Teşkilatı’nca yapılacak

Dilovası’nda geçen haftaya bölgemizde gündemini vuran, ilimizde de yer yer gündem edinen Nuh Çimento’nun yeni tesislerine dair ÇED toplantısına yargı yolu gözüktü. Her ne kadar tüm yasal izlek yerine getirilmiş olsa dahi, “Covid-19 takibi için topluyoruz” diye devlet tarafından toplanan katılım imzaları,

Tutanakta “Toplantı açılmış olup…” ibaresinden sebep tutanağa tepki gösterenlerin kaşla göz arasında sırra kadem basan devlet memurlarına ulaşamamaları,  

Öncesinde ÇED’e katılacağını söyleyip tüm muhalefete davette bulunan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in KBB Başkanı Tahir Büyükakın ile bir telefon görüşmesinden hemen sonra, “Gelmiyorum” demesi ve bugüne kadar yalanlamayıp adeta onaylamakla birlikte hala suskun kalıp açıklamada bulunmaması..

SANKİ SIĞINACAK BİR YASAL DAYANAK DAHA VAR

ÇED’e aleni şaibe bulaştırdı. Yargıya başvuranların bir itiraz dayanağı, Çerkeşli’deki tesisin ÇED’inin Tavşancıl’da yapılması oldu. Onun yanıtını da bir sonraki haberimizde yer alacak şekilde, Avukat Recep Dursun’dan aradık. Tepkiler esnasında en dikkat çekici çıkışlarda bulunan YRP Çayırova İlçe Başkanı Ercan Oğuz’u ise Tavşancıl sahildeki yeni platform ön toplantısı esnasında masadan bir kenara çekip, ‘sorguya aldık.’

 

encah-oguz-002.jpg

YRP Çayırova İlçe Başkanı Ercan Oğuz, ÇED toplantısının sona ermesinin hemen ardından yaptığı konuşmada da, “ÇED geçti!” uyarısında bulundu.

 

 

  • ÇED geçti dediniz. Neye dayanarak dediniz?

“Yasa maddesini tam olarak hatırlamıyorum. Ama biz daha önce de STK’larda, Saadet Partisi’nde İlçe Başkanlığı yaparken, Erbakan Vakfı İlçe Başkanlığı da yaparken çok sayıda ÇED toplantısına katıldık. Bugünkü toplantıda ÇED raporu geçti! Geçmemesi için, ‘Bu toplantı yapılmamıştır. Halk tepki göstermiştir’ notu geçmeliydi. Toplantıyı yapılmış gibi gösterdiler.

KAÇAN MEMURLAR İŞVEREN TEMSİLCİSİ OLDU

Zaten memurlarda apar topar kaçtı gitti. Bu memurlar halk tarafından değil de işverenler tarafından, onların temsilcisi oldular. Yani Devleti bağımsız bir şekilde temsil etmediler. Eğer toplantı tutanağına 10 gün içinde itiraz edilmezse o rapor geçmiştir. Ve iki üç ay sonra toplantının geçerliliğinden esasla ÇED raporunun geçtiğini hem sizler hem bizler, duyacağız.

  • Şimdi ne yapacaksınız ya da yapılmalı?

Biz hem yürütmeyi durdurmaya hem de ÇED toplantısının aslında gerçekleşmediğine dair, itirazda bulunacağız inşallah. (Ayrıntı notu: Bulunulmuş olabilir)

 

  • Platform önerilerine yaklaşımınız nedir?

 

BAĞIRMAKLA OLMUYOR. PLATFORM KURMALIYIZ

 

platform-001.jpg

YENİ PLATFORMUN TEMELİ TAVŞANCIL’DA ATILDI: Dilovası’nda yine ve yeniden, çevre sorunlarını merkezine alan bir platform kurulmak üzere. Temeli, Nuh Çimento ÇED toplantısı sonrası Tavşancıl sahilinde atıldı. Toplantıya HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Selim Akboğa ile CHP, HDP, SP, İYİ Parti ve YRP ilçe Başkanları ve Saadet Partili meclis üyeleri katıldı.

Platform kurmalıyız. Çevre derneği ve emsal konu içeren dernekler ile birlikte hemşeri derneklerinin sağlam olanları ile birlikte hareket edeceğiz. Halktan yana dernekleri tespit ederek inşallah bir araya geleceğiz. Bundan sonraki mücadeleyi hukuksal zeminde sürdüreceğiz. Yani bugün burada olduğu gibi bağırmak çağırmakla olmuyor bu işler.

  • Günümüzde malum çok yıprandı. Adalete güveniyor musunuz?

 

Adalette sıkıntı var. Sıkıntılı hâkimler, savcılar da var ama adaleti sağlayacak hâkimlerin, savcıların da var olduğuna inanıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu şekilde devam edeceğiz.

Adatepe ile ilgili olsun, Dilovası’nın bütün çevre sorunları ve diğer sorunları ile ilgili mücadelemizi hukuksal bir şekilde devam ettirmeyi düşünüyoruz.

 

GEREKİRSE YRP OLARAK ÇEKİLİR VE…

 

  • Dediniz ki, ‘Platformda en ufak pire görürsem çekilirim.’ Neden öyle dediniz?

 

Ben hem kişisel karakterim olarak, hem de mensubu olduğum siyasi partinin zemininde, Türkiye’ye ve dünya siyasetine malolmuş bir liderin partisinin ilçe başkanıyım. Genel başkanımızı da burada temsil ediyoruz. Kuracağımız platform içinde en ufak bir pire görsem dahi işin içinde olmayacağımı diğer siyasi partilerin ilçe başkanları ile paylaştım. Yani gerek diğer siyasi partiler gerekse sivil toplum kuruluşlarında art niyetli başkanlar varsa ben onlarla devam etmeyeceğim. Gerekirse YRP Çayırova İlçe Teşkilatı olarak platformdan bağımsız şekilde bu sorunların çözümüne yönelik çalışmayı biz kendimiz yaparız.

 

MİLLİ GÖRÜŞ’E LAYIK OLMAK ZORUNDAYIZ

  • Dilovası’nda geçmişte de platformlar vardı. Şüphenizin dayanağı, o süreç mi?

Geçmişte gerek STK’lar ile, gerek siyasi partilerin ilçe başkanları ile çok olumsuzluklar yaşadık. Aktif siyasette, ilçe başkanlığında 15 yıllık deneyim sahibiyim. Yanlış işlere asla girmeyeceğim. Bu sebepten diğer ilçe başkanlarını da uyardım, uyarıyorum. Birlikte olacaksak, sağlam olacaksak, birbirimize ve ilçemize sahip çıkacaksak ben sizinle varım. Hem kişisel hem de temsil ettiğim parti, yer aldığım mevki olarak varım. Çünkü benim şu anki teşkilatımın ideolojisi Milli Görüş. Dünyaya, adaletli ve dürüst bir şekilde her konuda örnek bir teşkilat olduğu için, bizler de bu teşkilata layık olmak zorundayız.

ONLARA!: RIZKINIZI VEREN ALLAH’TIR

  • Eski platformda yer alıp günümüz Dilovası Belediyesi idareci ve çalışanları da Nuh Çimento ÇED toplantısında idi ama?

Onlar kendi mevkii ve menfaatleri için geldi. Yoksa Dilovası halkı için gelmediler. Yoksa eğer başta STK temsilcisi olup sonra belediye bünyesine geçip… Geçebilirsin bugün de, rızkınızı veren Allah’tır. Günümüz belediye başkanı yarın gidip yerine başkası gelecek. Şüphe, şeytan insanı rızkıyla korkutur. Allahü teala Kuran-ı Kerim’de diyor ki, ‘Ben sizin rızkınıza kefilim. Ben bundan sebep, onların samimiyetine inanmıyorum. Onlar kendi menfaatleri için geldi. İsimlerini anmaya gerek görmüyorum. Onları yıpratmayalım. Bizim kişiliğimiz insanları kirletmeye uygun değil. Önemli olan Dilovası halkının sağlığıdır. Kişilerle işimiz yok.” (Haber Merkezi)

 

FOTO


 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.