Ya oylama berabere bitseydi!

Ya oylama berabere bitseydi!

Olmaz olmaz demeyin. Geçen dönem Çayırova'da Şevki Demirci'nin Şekerpınar'daki imar planında oylamaya 5 AKP'li katılmadı, 5 AKP'li ret oyu kullandı. CHP'den Hüseyin Tarakçı'nın da katılmadığı oylamada beraberliği, Demirci'nin ikinci oyu bozdu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yılın son toplantısında varlığı kadar yokluğunu konuşturanlar da oldu.

fatma-kaplan.jpg

 

Aynı zamanda CHP Kocaeli eski Milletvekili ve 2024 yerel seçimlerinde ismi Millet İttifakı veya CHP’den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak konuşulan İzmit Belediye Başkanı Avukat Fatma Kaplan Hürriyet yoktu.

Şayet Gebze Kışlası’ndaki askeri kışlaya dair Gebze Bölgesi’ndeki AKP’li 21 üye ret veya komisyona iade tavrı alsaydı neredeyse patapat bir sonuç çıkacaktı. Net durum şöyle ki..

21’i Gebze Bölgesi’nden 59 üyeye sahip AKP Grubu üç fire verdi. Gebze Bölgesi eksiksiz katıldı. Toplantı günü salonda 56 AKP’li üye vardı.

Cumhur İttifakı bileşeni iki üyeli MHP bir kişiyle katıldı. Bir kişi mazeretsiz şekilde yer almadı ama biz yanıldık, oradaydı var sayalım.

Gebze Bölgesi’nin tavır olasılığında

58  - 21 = 37 kabul oyu.

14 üyeli CHP 13, 4 üyeli İYİ Parti 2, 2 üyeli Saadet eksiksiz geldi.

21 + 13 + 2 + 2 = 38 ret oyu.

Gebze Bölgesi’nin tavır alacağından sebep diğer üç AKP’li üyenin hiç olmazsa oy kullanmak için Meclis’e getirildiğini, İYİ Partili iki üyenin de aynı gerekçeyle getirildiğini varsayın. Kabule 3, redde iki oy ekleyin: 40’a 40…

Büyükakın’ın ikinci oyuyla, 41’e 40… kabul!

AKP’nin üç, İYİ Parti’nin iki gelmeyeni salona getirttik de CHP’nin bir gelmeyenini getirtemez miydik?” diye soran olacak olursa..

Hürriyet, getirtilebilir miydi?

ÇAYIROVA VE DİLOVASI’NDA OLDU

Olur mu öyle şey” demeyin. Geçen dönemin sonlarına doğru Çayırova’da oldu. Geçen dönemin AKP’li Belediye Başkanı Şevki Demirci, Şekerpınar’da çok tartışılan bir imar uygulamasını ikinci oy hakkı ile geçirdi. 22 AKP’li üyeden 5’i gelmedi, 5’i ret oyu verdi. CHP’den de Hüseyin Tarakçı gelmediği için 13-13’te takılan önergeyi Demirci’nin ikinci oyu kurtardı. Bu dönem ise Dilovası’nda AKP’nin tüm meclis üyelerinin Belediye Başkanı Hamza Şayir aleyhine verdikleri önerge malum. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.