Ya hukuksuzluk çözülür Ya da gerekeni yaparlar

Ya hukuksuzluk çözülür Ya da gerekeni yaparlar

Baldur Süspansiyon’da altı aydır süren grevde yaşanan hukuksuzluklara çözüm için işçiler Çalışma Bakanlığı’na gitti. BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Ya buradaki hukuksuzluklar çözülür ya da bu işçiler ne yapması gerekiyorsa onu yaparlar” dedi

yuruyus-101.jpg

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Baldur  Süspansiyon’da altı aydır grevde olan işçiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mevlüt Bilgin ile Baldur işvereninin hukuksuzlarını görüşmek üzere bugün Ankara’ya gitti. Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda işçiler bir araya gelirken DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu rest çekti:

DEMEK Kİ HUKUKSUZLUK REVAÇTA

yuruyus-102.jpg

“Bugün Çalışma Bakanı’na bir kez daha beş kişilik heyetle anlatacağız. Sonra sonucu bekleyeceğiz. Ya buradaki hukuksuzluklar çözülür ya da bu işçiler ne yapması gerekiyorsa onu yaparlar. Demek ki bu ülkede hukuksuzluk revaçta. Bu ülkede işçilerin haklarını gasp etmek revaçta. O zaman biz de onların anladığı dilden konuşuruz.

NE OLDUĞUNU SİZLERE GÖSTERİRİZ

yuruyus-103.jpg

Sanmasınlar ki gömdüğümüz baltaların yerini bilmiyoruz. O korktuğunuz 12 Eylül öncesindeki DİSK’in ne olduğunu sizlere gösteririz. Sizin hukuk dışılıklarınıza, sizin yasa dışılıklarınıza, sizin işveren yanlısı tavırlarınıza artık müsaade etmeyeceğiz.

BU HAD AŞILMAMALI

 

yuruyus-104.jpg

Buradan bir kez daha ülkenin yöneticilerini uyarıyoruz. Yanlış yoldasınız. Yanlış bilgilerle yanlış planlama yapıyorsunuz ve bu işçilerin mağduriyetlerine göz yumuyorsunuz. Eğer bu ülkede grev yapan işçinin başına bunlar gelecekse herkes bildiğini yapsın o zaman. Bu ülke muz cumhuriyeti olsun. Bu ülke mafya, çeteler, paralel satın alanların ülkesi olsun. Biz bu ülkeyi böyle bir ülke olarak görmek istemiyoruz. Biz bu ülkeyi demokratik, sosyal, hukuk devleti olarak görmek istiyoruz. Ama bu insanlar bugüne kadar yaşadıkları sıkıntıların son haddine gelmiş durumdalar. Bu haddin aşılmaması gerektiğini burada da Ankara’da da dile getireceğiz.”

BAKAN BİLGİN İLE GÖRÜŞECEKLER

 

yuruyus-105.jpg

Baldur Süspansiyon işçileri bugün sabah 08.00’den itibaren 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda bir araya geldi. BMİS Genel Merkez yöneticisi Hami Baltacı, Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ve Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar ile birlikte Sosyalist Emekçiler Partisi – SEP, Devrimci İşçi Partisi – DİP, Emekçi Hareket Partisi – EHP üyeleri ile birlikte BMİS Gebze 1 ve 2 No’lu Şube Başkan, yönetici ve üyeleri, ücretsiz izindeki Systemair HSK direnişçileri de meydanda yerini aldı. BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve Genel Başkan Adnan Serdaroğlu’nun konuşmalarının ardından 15 kişilik işçi heyeti Ankara’ya yola çıktı. İşçilere Adnan Serdaroğlu, Hami Baltacı ve Necmettin Aydın da eşlik etti. Beş işçi ile birlikte heyet bugün 14.00’te Bakan Mevlüt Bilgin ile görüşerek sorunu tekrar anlatacak ve çözüm isteyecek.

VİRÜSLE ORTAYA ÇIKAN SALDIRILAR

 

yuruyus-106.jpg

Öte yandan Baldur Süspansiyon’da grevin, Systemair HSK’da direnişin, onlarca işyerinde benzer mücadelenin sürdüğünü kaydeden Serdaroğlu, “Dünyada koronavirüsün neredeyse sonlarına yaklaşıldığı zamanda hala virüsle birlikte ortaya çıkan işveren saldırılarına karşı mücadele ediyoruz. Günümüzde de işverenlerin saldırıları devam ediyor” dedi.

UYARMAYA GELDİK

yuruyus-107.jpg

Baldur Süspansiyon’da yaşanan sorunu Türkiye Cumhuriyeti’nde aktarmadıkları makam kalmadığını ancak Bakanlar Kurulu ve direk ilgili Bakanlıklar dâhil işlenen hukuksuzluklara seyirci kalındığını kaydeden Serdaroğlu, “Neden duyulmuyor, görülmüyor? Bir kez daha duymayan kulakları, görmeyen gözleri uyarmaya geldik” diye konuştu.

VALİLİK DE DEVREDEN ÇIKTI

Ankara’ya Çalışma Bakanı’na konuyu yeniden aktarmak için gittiklerini, Bakanlığın alt birimlerinde ve İçişleri Bakanlığı’nda konunun görüşüldüğünü, Kocaeli Valiliği’nin de hukuksuzluk olan konuda kendisinin yapacak bir şeyi olmadığını belirtip Çalışma Bakanlığı’na raporlama yaptığını kaydeden Serdaroğlu ayrıca özetle şunları kaydetti:     

HÂKİM KARARINI DEĞİŞTİRDİ

“Mahkemeler, hukuksuzluk yapıldığına dair defalarca para cezası kesti ama caydırıcı değil. Kocaeli İş Mahkemesi’nde hâkim önce lehimize karar verdi. İşveren itiraz etti. 15 gün sonra aynı hâkimin verdiği karar, ortadan kaldırıldı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, yabancı yatırımcıların rahatsız edilmemesi gerektiğine dair yazı yazdı. Çünkü yasadışı olarak danışmanlık yapan müfettişin yanlış bilgilendirmeleri oldu.

İŞVEREN DE YASALARA UYSUN

 

yuruyus-108.jpg

Bizim derdimiz şudur. İşveren de yasalara uysun, biz yasalara zaten uyuyoruz. İşverenin burnundan getiririz. Sen İspanya’dan geliyor, burada yatırım yapıyor, bu ülkenin yasaları ile oynuyor, işçilerin haklarını vermiyor, hâkimlerini parmağında oynatıyorsun. Bizim isyanımız bunadır. Bizi işverenle yalnız bırakın. O işyerinde nasıl toplu sözleşme yapıldığını hep birlikte görürüz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.