Vurdurma. Dokun. Şiddet dursun

Vurdurma. Dokun. Şiddet dursun

Kadına yönelik şiddeti önlemede Emniyet mühendisliği Kadın Acil Destek Uygulaması – KADES Gebze’de 25 Kasım’da tanıtıldı. Sisteme kayıtlı kadının şiddete uğradığı anda düğmeye dokunması ile en yakınındaki polis imdada yetişiyor.

Kadına yönelik şiddeti önlemede ülkemiz Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tasarımı ve toplum mühendisliği çalışması olan Kadın Acil Destek Uygulaması – KADES, Gebze’de üstelik tam gününde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tanıtıldı.

Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda kurulan stantla halk gerek broşürler, gerekse konu uzmanı polisler tarafından sözlü olarak bilgilendirildi.

Standa günün ilerleyen saatlerinde Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve beraberindeki bürokratlar da gelerek hem çalışmayı yerinde inceledi. Hem halkla sohbet etti. Güler ile birlikte Gebze İlçe Jandarma Komutanı Personel Binbaşı Barış Eke, Gebze Sosyal Hizmetler Müdürü Kadriye Aydemir, Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü İpek Çulha meydanın ardından Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı ve Tatlıkuyu Mahallesi’ndeki semt pazarında vatandaşı hem bilgilendirdi. Hem de günün anlam ve önemine uyumlu şekilde kadınlara çiçek verdi.

KADES NEDİR?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.

KADES UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

KADES uygulamasını öncelikle GooglePlay'den veya AppleStore'dan indirmeniz gerekiyor. Ardından uygulamaya konum bilgilerinizi doldurmanız gerekiyor. Eşinden şiddet gören veya bir başkasından şiddet görme ihtimalinde bulunan kadınların sisteme dokunmaları halinde acil çağrı merkezine bildiride bulunmuş oluyor. Böylelikle size en yakın polis ekipleri olay yerine geliyor. (Haber Merkezi)

 

kades-3-003.jpgkades-4.jpgkades-5-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.