VODAFONE Sponsorluğundaki rekabet vizyonu konuşuldu

VODAFONE Sponsorluğundaki rekabet vizyonu konuşuldu

  Vodafone Türkiye sponsorluğunda üçüncü kez düzenlenen ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi’nde bilişim ve teknoloji dünyasının profesyonelleri,...

 

 

Vodafone Türkiye sponsorluğunda üçüncü kez düzenlenen ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi’nde bilişim ve teknoloji dünyasının profesyonelleri, gün boyu süren paneller ve sunumlarda bir araya geldi. Avrupa, Asya ve Afrika bölgesinin teknolojik rotasını tayin eden Bilişim Zirvesi’nin ikinci gününde düzenlenen “Rekabet ve İşbirliği, Yasal Düzenlemeler, Yeni Bakış Açıları” panelinde, bilişim sektörüne yön veren isimler Türkiye’de mobil iletişimde rekabetin geliştirilmesi için belirlenecek stratejik yol haritasını masaya yatırdı.

Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi, ikinci gününde bilgi ve iletişim teknolojilerinde yeni geleceğinin tartışıldığı platform olmayı sürdürdü. Açılış ve ana tema konuşmalarıyla başlayan birinci günün ardından Bilişim Zirvesi’nin ikinci gününde paralel oturum ve panellerde bilişim ve iletişim profesyonelleri bir araya geldi. Telekom Konferansı bünyesindeki panelde konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, mobil iletişimde Türkiye 2023 hedeflerine erişmek için ortak akılla bir yol haritası hazırlanmasının gerektiğini söyledi. Süel, şu değerlendirmelerde bulundu: Mobil iletişim tüm endüstrileri yatay keserek ekonomiyi kalkındıran bir platforma dönüşmüştür. Örneğin mobil penetrasyondaki her %10’luk artış, gelişmekte olan ülkelerin GSYİH’sinde %1,5’lik bir artış getiriyor. Türkiye açısından bilgi ve iletişim teknolojilerinin yarattığı ekonomik çarpan etkisi 1,8 olarak hesaplanıyor. Bu kalkınma platformunu sürdürülebilir kılabilmemiz için, bizi geleceğe taşıyacak olan mobil iletişim sektörünün dinamizmine uygun, sürdürülebilir ve öngörülebilir yatırım ikliminin şart olduğunu düşünüyoruz. Ancak, büyümenin önünde bazı engeller bulunmaktadır: Telekomünikasyon sektöründeki vergilerin yüksekliği, özellikle de %25’lik Özel İletişim Vergisi kârlılığı, büyümeyi ve dolayısıyla yatırım iştahını azaltıyor. Artan maliyetler, günün sonunda tüketicinin hizmetlere daha uygun fiyatlarla ulaşmasının önünü kesiyor. Bu nedenle,  özel iletişim vergisinde yeni bir düzenleme bekliyoruz. Ayrıca mobil iletişim sektörünün büyümesinde kilit rol oynayan akıllı cihaz penetrasyonunun artışı için gümrük ve özel tüketim vergilerinin düzenlenmesini, yurt dışındaki cihaz fiyatlarının yakalanmasını arzu ediyoruz. Vodafone Türkiye olarak, piyasada etkin rekabet ortamında atılacak her adımı destekliyoruz. Bugün şebeke içi ve şebeke dışı fiyatlar arasındaki orantısızlık ve dengesizliğin önemli bir piyasa aksaklığı ve rekabet engeli olduğunu düşünüyoruz. Başka bir operatöre geçme özgürlüğünü kısıtlayan şebeke içi ve şebeke dışı fiyatlar arasındaki farkın da tamamen kalkmasını ve sıfıra inmesini arzu ediyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.