Vivo V Tech’de atılanlar  alındı. Sendika tanındı

Vivo V Tech’de atılanlar alındı. Sendika tanındı

Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin örgütlenmesi sonrası 40 işçinin çıkartıldığı Vivo V Tech’de direniş zaferle sonuçlandı. 39 işçi, 10’arlı gruplarla geri alınacak. İşveren itirazını geri çekti, 2 aya kadar sözleşme imzalanacak

Sendikal örgütlenmeler sonrası işverenlerin Anayasa ve yasa çiğneyerek yaptığı işten çıkartmalarda önemli bir kazanım Vivo V Tech’de edinildi. Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin örgütlendiği Gebze Güzeller OSB’de kurulu, yüzde 100 Çin sermayeli cep telefonu cihazları üreticisi işyerinde sendikanın yetkiyi edinmesi ve işyerine Bakanlık tebliği sonrası kademeli şekilde, toplam 39 işçinin işine son verilmişti.

8 GÜN BOYUNCA 12 SAAT DİRENDİLER

 

vivo-2-001.jpg

02 Aralık Cuma günü iki işçinin çıkartılması sonrası işyerindeki kısmi eylem, 05 Aralık’ta 19 işçinin daha çıkartılmasıyla fabrika önünde direnişe çevrilmiş, işveren 18 işçinin daha işine üstelik yüz kızartıcı unsur içerikli maddeden son vermişti. 05 Aralık’tan 13 Aralık’a kadar her gün 12 saat süreyle hava muhalefetine rağmen yapılan direniş ve bu esnadaki uzlaşı görüşmeleri 13 Aralık’ta, emekçi kazanımıyla sonuçlandı.

Buna göre; işine son verilen 39 işçinin yerine süreç içinde yenileri alındığından işe geri alımları 10’arlı gruplar halinde yapılacak.

İşveren, sendikal örgütlenmeye karşı açtığı davayı geri çekecek. Ancak dava açılmasından ötürü şubenin iki ay sonra edineceği öngörülen kesinleşmiş yetki belgesinin tebliği ardından taraflar toplu iş sözleşmesi görüşmesi için masaya oturacak.

TEKE’DEN TEŞEKKÜR

 

vivo-1.jpg

Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Teke gelişmeyi 13 Aralık Salı günü akşamı saat 17.00’de fabrika önünde direnişteki işçilere duyurdu. Uzlaşı zemininden ötürü Vivo V Tech üst düzey yöneticilerinden Hasan Can’a; direnişe desteğinden ötürü Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak ile genel merkez yöneticilerine, örgütlü oldukları işyerlerinden temsilci ve üyelere teşekkür eden Teke ayrıca özetle şunları kaydetti:

YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ

 

vivo-3-001.jpg

“Örgütlenmede en büyük keyfi, mücadele ile girdiğimiz işyerlerinde yaşadık. En son Murat Ticaret’te de benzer durum yaşanmıştı. Bugün (13 Aralık) toplu iş sözleşmesi görüşmesi birinci oturumunu gerçekleştirdik. Bu yaşadıklarımız işin tuzu biberi. Her şey sizinle güzel olacak.

İçeri tekrar giren arkadaşlara sesleniyorum: Artık dostluk, barış, kazanmak ve kazandığımızı paylaşmak, hakça payımızı almak var. Burada her şey sil baştan olacak şekilde yeni, beyaz bir sayfa açıyoruz. Küskünlük, dargınlık olmasın. Tüm kardeşlerimize hayırlı olsun.”

 

vivo-4-001.jpg

Fabrika önünde bekleyen direnişçi işçiler, “Pevrül başkan nerede biz oradayız” “Yaşasın onurlu mücadelemiz”, “İşte başkan işte sendika” sloganları ile zaferlerini slogan ve ardından hep birlikte çektikleri halaylarla kutladı. Mustafa Teke’nin ardından firma yöneticilerinden Hasan Can da işçilere hitaben bir konuşma yaptı.

Öte yandan direniş başladığında sosyal medya üzerinden kamuoyunu bilgilendirip emek hareketine duyarlı yerel basını fabrika önüne davet eden şube yönetimi, direniş bitimi duyurusunu ise sosyal medya paylaşımı ile sınırlı tuttu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.