Virüse davetiye!

Virüse davetiye!

Darıca Yunus Emre İlkokulu’nda Piri Reis Mahallesi’nden 360 öğrenci taşımalı eğitim görüyor. Havalandırması olmayan bodrum katı yemekhaneye dönüşürken sıcak yemek servisi yapılıyor

Yeni eğitim öğretim dönemi Covid sürecinde yüzyüze eğitimle başlarken Covid’e karşı ne derece önlem alındığı tartışma konusu. Çok sayıda okulda 40’ar kişilik sınıflarda eğitim sürerken Darıca, Bayramoğlu’ndaki Yunus Emre İlkokulu’nun yemekhanesinde çekilen fotoğraflar tedirginlik yarattı. Kovid 19 tedbirlerinin hiçe sayıldığı gözlenirken gerek eğitimciler, gerekse öğrenciler ve velileri tedirgin.

PİRİ REİS’TE OKUL OLMAYINCA

Yunus Emre İlkokulu’nda, Piri Reis Mahallesi’nde oturan 360 öğrenci ile taşıma yolu ile eğitim devam ediyor. Her gün servisle taşınan 360 öğrenciye, sıcak öğle yemeği veriliyor. Okulun bodrum katındaki yemekhanesinde havalandırma sistemi yok. Bu da hem öğrencileri hem de okulda görev yapan öğretmenleri büyük bir risk ile karşı karşıya bırakıyor.

ÇÖZÜM BULUNMADI

Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin tedirginliğine karşın yetkililerce henüz bir çözüm bulunmuş değil.

Dikkat çeken bir diğer detay ise genelde kırsal kesimde bulunan öğrencilerin taşıma merkezi okullara taşıması yapılırken Darıca’da neredeyse bir okul sayısındaki öğrencinin her gün taşınması. Taşıma şartına tüm öğrencilerin gerçekten uygun olup olmadığı, Kovid şartlarında neden sıcak yemek verilmediği, Piri Reis Mahallesi’nde taşımayı sona erdirecek bir ilkokulun hala neden yapılmadığı yanıt bekleyen diğer sorular.

EĞİTİM-İŞ’TEN UYARI

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin okuldaki duruma dair yaptığı açıklamada yetkilileri bir an önce gerekli tedbirleri almaya davet etti. Metin, “Bu uygulama kamu sağlığını tehlikeye atan bir uygulamadır” dedi.

 

okul-2.jpg

 

okul-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.