Virüs üretimi durdurdu

Virüs üretimi durdurdu

Koronovirüs salgını otomotiv sanayinde üretimi durdurdu. Üretici firmaların aldığı kararın otomotiv yan sanayinde de etkili olacağı öngörülüyor. Özellikle Çayırova'daki TAYSAD OSB'de çok sayıda firma üretime ara verme kararı alabilir.

Dünya genelinde etkili olan, ülkemizde de görülen ve yaygınlaşan Koronavirüs; sanayiyi de vurdu. Otomototiv işkolunda çok sayıda üretici firma üretimi durdurma kararı verirken bundan otomotiv yan sanayinin de etkileneceği öngörülüyor. Gölcük'te Ford, Arifiye'de Toyota fabrikasının yanı sıra Volkswagen, ve Renault'ta da üretim duruyor, kimilerinde durdu. Bu durağanlığın otomotiv yan sanayine de yansıması bekleniyor, Özellikle Çayırova'daki TAYSAD OSB'de çok sayıda firma üretime ara verme kararı alabilir. 

VOLKSWAGEN ASKIYA ALDI

Alman otomobil devi Volkswagen (VW) grubu, ülke genelinde corona virüsünün yayılması nedeniyle birçok tesiste üretimi geçici olarak askıya alacağını duyurdu. Ana tesislerinin bulunduğu Wolfsburg kentinden yapılan açıklamada, birçok tesiste cuma günü son çalışma yapılması bekleniyor. VW CEO'su Herbert Diess ise birçok lokasyonun iki hafta ara verdiğini söyledi. Öte yandan, Volkswagen İspanya'daki üretimini azaltacağını da açıkladı. 

RENAULT KAPATTI

Renault, Fransa'da bulunan fabrikalarını corona virüs salgını nedeniyle kapattı. Yapılan açıklamada, fabrikaların kapatılması kararının çalışanların corona virüs salgınından korunmaları amacıyla alındığı ifade edildi. Renault'un Fransa'da bulunan 12 tesisinde 18 bin çalışan var. 

FORD 30 MART'TA DURDURACAK

Şirket, 30.03.2020-04.04.2020 tarihleri arasında Kocaeli Gölcük Fabrikasında üretime ara vereceğini açıkladı. Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Yurtdışındaki üretim tesislerinde oluşan kesintiler nedeniyle üretim takvimimizde değişiklik yapılması gereksinimi doğmuştur. Bu kapsamda 30.03.2020 – 04.04.2020  tarihleri arasında Kocaeli Gölcük Fabrikamızda üretime ara verilecektir." 

TOYOTA ARİFİYE'DE İKİ HAFTA ARA

Türkiye'de ilk ölüm vakası görülen koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Toyota Türkiye Arifiye'deki fabrikasında üretime 2 hafta ara verme kararı aldı.   Fabrikada 21 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında üretime ara verilecek. Toyota'nın üretime ara vermesiyle yan sanayi ve yedek parça tedariki sağlayan yan sanayi fabrikalarının da üretime ara vermesi bekleniyor. (Haber Merkezi)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.