Veterinerler yeni fiyat tarifesini belirlemek için toplandı

Veterinerler yeni fiyat tarifesini belirlemek için toplandı

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası, 2022 yılında uygulanacak olan minimum fiyat tarifesini belirlemek üzere bira araya geldi.

Toplantıda hedeflenen tarifeler Ocak ayında açıklanacak Türk Veteriner Hekimleri Birliğine Bağlı Kocaeli Veteriner Hekimler Odası üyesi veteriner hekimleri bugün önemli bir toplantıya imza attı. İzmit SekaPartk’ta bulunan Maide Restoran’da bir araya gelen veteriner hekimler 2022 yılında kullanmayı düşündükleri asgari fiyat tarifesini belirledi. Fiyat tarifesinin belirlendiği toplantıda kesin tarife 2022 yılında açıklanacak.

MİKROÇİP İKNALARI DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokol sonucunda sahipli kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu getirildi. Bu yeni kararda Kocaeli pilot şehirlerden biri olarak belirlenmişti. Toplantıya katılan hekimler, 2022 yılında uygulanacak yeni fiyat tarifesi ve mikroçip uygulaması ile son bulacak olan pasaport sistemini konuştu. Veteriner Hekimleri Odası mikroçipe geçmeden önce son kez pasaport basarak hayvan sahiplerine hayvanlarına mikroçip takmaları konusunda uyaracak.

 

“HER ŞEYE ZAM GELDİ”

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı toplantı öncesi yaptığı açıklamada “Asgari ücret belirleme toplantımızı önce komisyonda akabinde pandemi nedeniyle kurul toplantısında arkasından ise anket çalışmasıyla yürüttük ve ortak bir fiyat çalışması ortaya koyduk. Zamlarla birlikte fiyatlarda artış oldu bir fiyat tarifesi belirlemek üzere bir araya gelmek istedik. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. İğneden ipliğe her şeye zaman geldi. Haliyle bizlerin de uygulamasına ve diğer ücretler zam gelecektir. Bizler doktoruz ve hayat kurtarıyoruz. Haliyle yaptığımız işin bir karşılığı olmalı. Dolayısıyla üyelerimizin de katılımıyla asgari ücret tarifesini başlatıyorum” dedi.

 

“İTİRAZ EDENLER TOPLANTIDA YOK”

Veteriner hekimleri fiyat tarifesini belirledikten sonra fiyatlara uyum noktasında hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirten Başkan Bostancı, “Ancak beni sürekli arayıp fiyat tarifesine itiraz eden arkadaşlarımızı bu toplantıda göremedim. Sayımız ne kadar fazla olursa ortak bir fikir çıkacağını düşünüyorum. Yeni mikroçiple beraber kayıt işlemine başladık. Türkiye genelinde ilk olarak Kocaeli’de başladı bu sistem. Yeni sistem çipleme ve yeni sistem pasaport ile hayvanların kayıt altına alınması ilimizde başladı. 8 Bine yakın hayvanımız çiplendi. Sizlere de teşekkür ediyorum. Kayıt sistemi gerek bakanlık gerek kamuoyu konunun üzerine düşüyor. Bizler de elimizden geleni yapıyoruz. 2022 yılı sonuna kadar kediler ve köpeklerin yeni mikroçip ile çiplenmesi gerekiyor” dedi.

 

veteriner-2.jpg

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.