Vefa Çayırova'da Stadı "Bulamayınca" Tuna Direk Düştü

Vefa Çayırova'da Stadı "Bulamayınca" Tuna Direk Düştü

Mevcut statüyle şike şaibe dair her tür ahlaksızlığa gebe olmasına rağmen süregiden BAL'da Vefaspor, Çayırovaspor maçı için geldiği Çayırova'da stadı "bulamayınca" Bayrampaşa Tunaspor da direk küme düştü!

6-197.jpg

Edirne Belediyesi Edirnespor, Uzunköprüspor, Ergene Velimeşespor ve Çorluspor 1947 takımlarının da yer aldığı BAL 12’de grup maçlarının son haftası İstanbul temsilcisi Vefaspor deplasmanda Çayırovaspor maçına çıkmadı.  Bu şekilde üç puanı silindi.

 

BAL’ın, “Hangi akla hizmet” veya “Kimin hangi kafayla hazırladığı” popüler ve amiyane tabirle taslak haline getirenlere, “Ne içtiysen ondan istiyorum” dedirten statüsü gereği baraj maçı oynamaya hak kazanan kentlisi Bayrampaşa Tunaspor’u da beraberinde ve direk İstanbul Süper Amatör Lig’e geriletti. Statüye göre Vefaspor üç puanı silinince Kocaeli’nin ligden düşen temsilcisi Hereke Yıldızspor’un altına geriliyor. İş o sebepten ötürü dünyada eşi benzeri olduğuna olasılık verilmeyen statünün ilgili maddesi gereği Tunaspor da direk düşüyor.

 

Bu meselenin Trakya ile ilgisi ne?” diye soracak olursanız Edirne Belediyesi Edirnespor Başkanı Savaş Üner’in Facebook’taki sayfasında yer alan paylaşımında da ifade edildiği üzere Vefaspor’un Başkanı Süleyman Karadayı iftira boyutunu da varacak bir ithamda bulunmuş.

 

İki hafta önce Edirne’de Edirne Belediye Edirnespor ile Tunaspor arasında oynanan, ilk yarısını ev sahibinin 2-0 önde tamamladı ve konuk ekibin sahadan 3-2 galip ayrıldığı maçı şaibeli bulmuş. Edirnespor’un yenilgisinin ahlaki bir yenilgi olmadığını öne sürmüş.

 

Aynı “ahlak bekçisiÇayırova’da maça çıksa, maçı alsa, Tunaspor’un iç sahada Hereke Yıldızspor’a puan kaybetmesi durumunda baraj maçı hakkı edinecek. O maçı 4-1 Tunaspor kazanmıştır ama sözünü ettiğim zaman dilimi, maç öncesi zaman dilimidir.

 

108 yıllık bir mazisi olan kulübün başkanının takımı, sahaya çıkmamıştır. O zaman şunu sormak hakkımız: “Madem yüzme bilmiyordun, niye çıktın ağaca. Madem yine genel halk tabiriyle, “Bükemediğin bileği öpmek” gibi bir olgunluğa ve duruşa sahip değilsin. Ne işin var kulüp başkanlığında.

 

Futbolda şike denilen ahlaki çürüme ve yozlaşma bir memleket sorunudur. Ülkemizde ahlaki çürüme sadece futbolda değil hayatın her alanında, her meslek dalında kendisini göstermektedir. Edirnespor – Tunaspor maçı bir bakış açısıyla, “Hatır şikesi”ne açık bir maç olabilir. Diğer tür şike olasılığı yoktur çünkü Bayrampaşa’nın bir mahallesinin takımının ola ki “maç satın alacak” parası vardı. O parayı takıma yatırım olarak kullanır, puan cetvelinde malum konumunda olmazdı. Her iki şikeyi de belgeleyebildiğin zaman çatır çatır konuşursun. Ancak sadece olasılıklar üzerinden kaybeden tarafın şahsiyetini gıdıklayan, kazanan tarafın şahsiyetini gıdıklamakla birlikte bir emeği göz ardı etmek, iki camiayı zan altında bırakmak ahlaki değildir. Ya da bu zemin üzerinde son maçına çıkmayan kulübün başkanı ahlaktan dem vuracaksa adama, “Hadi ordan” derler.

 

Yine bu süreç içinde maçtan birkaç gün önce iktidar yanlısı havuz medyası yayınlarından Takvim’de Hakkı Yalçın’ın bir yorumu çıktı. Meslek büyüğüdür vesaire gibi vakalara çok takılıp kalmamak lazım. Dayanak olarak 17 sene önce oynanan şaibeli bir maçı göstererek federasyonu göreve çağıran Hakkı Yalçın, Vefaspor’un son maçına çıkmamasından esasla federasyonu yine göreve çağırma objektifliğini sergileyecek mi, gözlemlemeye çalışacağım. Ya da bu gazete bu süreçte BAL statüsünü masaya yatırıyor. Egemen olanı, iktidardakini eleştiriyor. Zülfiyare dokunuyor. Havuz medyasının bir yazarı olarak bir defa olsun, “Ne bu statünün hali?” deme medeni cesaretini sergileyebilecek mi?

 

Sözün özü BAL’ın her tür adaletten yoksun, kulüplerin her tür kalkınmasının önünde bir engel olarak duran, 2002 sonrası türeyen bu statüde kabak Edirne Belediyesi Edirnespor camiasına çamur ve iftira, Tunaspor camiasına bir emeğin katledilmesi olarak yansımıştır. Artık birileri gerekeni yerine getirmelidir.

 

tuna-vefa.jpg

Google kayıtlarına göre İstanbul’un birbirine limoni iki ekibi zaman zaman İstanbul SAL zaman zaman BAL’da eşleşti… (Foto: Google anonim)

 

11 Nisan 2017… Aktan Uslu’nun

Abdul Malumkişi mahreç imzasıyla

BAL statüsünde kabak Edirne ve Tuna’ya patladı başlıklı

Çerkezköy / Marmara Haber’deki yorumudur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.