Vatandaşların Bankalara Borcu 2 Trilyon 901 Milyar Liraya Ulaştı!

Vatandaşların Bankalara Borcu 2 Trilyon 901 Milyar Liraya Ulaştı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Hükümetin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Kanko, vatandaşların artan borç yükü, faiz oranları ve icra dosyalarındaki artışa dikkat çekerek, bu yaşananları hükümetin 22 yıllık başı buyruk politikalarının sonucu olarak nitelendirdi.

Son dönemlerdeki resmi verilere göre, vatandaşların bankalara olan borcu 16 - 23 Şubat haftasında 52,7 milyar lira artarak 2 trilyon 901 milyar liraya ulaştı. Bu artışla birlikte, tüketici kredileri ve kredi kartı borçlarında ciddi bir yükseliş görüldü. Vatandaşlar, 2024'ün ilk sekiz haftasında bankalara toplamda 174 milyar lira daha borçlandı.
CHP Milletvekili, hükümetin bu sorunları çözmek için acil önlemler alması gerektiğini vurgulayarak, "Hükümetin, vatandaşın borç yükünü hafifletecek, icra dosyalarındaki artışı durduracak ve ekonomiyi gerçek anlamda canlandıracak sürdürülebilir politikalar üretmesi şarttır. Aksi takdirde, ekonomik kriz daha da derinleşecek, vatandaşın yaşam kalitesi daha da düşecek ve toplumsal huzursuzluk artacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.