VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SESLENDİ:  Eskihisar betonlaşmasın!

VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SESLENDİ: Eskihisar betonlaşmasın!

Gebze’nin tarihi ve turistik bölgesi Eskihisar’da yapılaşma tehlikesine dikkat çeken vatandaşlar yetkililere seslenerek, “Eskihisar betonlaşmasın! “dediler.

Gebze’nin denizle buluştuğu tarihi turistik bölgesi olan Eskihisar’da beton yapılaşma tehlikesi sürüyor.  Gazetemizi arayan birçok Gebzeli,  Eskihisar vadisinde beton yapılaşmanın sistematik olarak devam ettiğini belirterek, “Tarihi SİT alan içinde yer alan Eskihisar’da bir süredir beton yapılar ardı ardına yükselmeye başladı. Bu konuda belediye ve ilgili kurumların yapılaşmaya izin vermemesi gerekiyor. Eskihisar Gebze’nin nefes aldığı, denizi ve yeşil dokusu, tarihi geçmişi ile önemli bir bölgesi. “dediler.
SİT ALANLARINA İNŞAAT İZNİ
Öte yandan Eskihisar’da  doğal SİT  alan içerisinde arazisi olan kimilerinin ise  SİT  yasağının kaldırılıp buralara beton yapılar yapmak için çalışma yaptığı ifade ediliyor.
Şunları söylüyor vatandaşlar, “Bir takım kişiler Eskihisar’da koruma altında olan SİT alanlarında arazileri bulunuyor.  Bu arazileri konuta açılmasını istiyorlar ve bu yönde çaba gösteriyorlar.  Eskihisar’ı beton binalarla katletmek isteyenlere izin kesinlikle izin verilmemelidir ”diye konuştular.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.