Vatandaşlar tepkili: ‘Mültecileri istemiyoruz’

Vatandaşlar tepkili: ‘Mültecileri istemiyoruz’

Kocaeli Valiliği’nin Dilovası’nda Suriyelilerden kaynaklı olaylarla ilgili olarak sosyal medya sayfasından yapığı açıklamaya vatandaşlar, ‘’ Mültecileri istemiyoruz’’ şeklinde yanıt verdi.

Vatandaşların sosyal medya sayfasında paylaşımlarından bazıları şöyle: ‘’ Sayın Valim çok net bir Türk vatandaşı olarak ülkemde mülteci istemiyorum. Sokağa çıktığımda can güvenliğimi düşünmek istemiyorum’’, ‘Sn.Valim mülteci istemiyoruz...’’, ‘’ Ülkemde mülteci istemiyorum sayın valim yeterince net mi.’’, ‘’Her şeyi gözümle gördüm bu mültecileri istemiyoruz !!!!’’, ‘’ Sayın vali mülteciler güvenlik tehditi oluşturuyor bir an önce ülkelerine gönderin sokaklarda gruplar halinde geziyorlar çocukları yalnız bir yere gönderemiyoruz fırından ekmek alamıyoruz inanın’’.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Valilik açıklamasında olaylarla ilgili olarak özetle şunlar ifade edilmişti:

‘’Bazı sosyal medya mecralarında yayınlanan görüntülerde yabancı uyruklu şahısların vatandaşlarımıza ait evlere saldırdığı şeklinde görüntülerin paylaşıldığı ancak bu görüntülerdeki kişilerin yabancı uyruklu şahıslar olmadığı köpeği ölen şahıs ve yakınları olduğu tespit edilmiştir. Hiçbir vatandaşımızın evine saldırı gerçekleştirilmemiştir. Gerçeğe aykırı ve provakatif amaçlı yayınlanan haber ve görüntülere itibar edilmemesi gerektiği hususu”.

*Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.