Vatandaşı elektrik çarptı

Vatandaşı elektrik çarptı

1 Mart'ta yürürlüğe girecek olan elektrikte indirimli tarife öncesi TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Suludere, “Faturaları gören vatandaş elektrik çarpmışa dönüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elektrik tarifelerinin vatandaşlar ve esnaflar lehine düzeltileceğine ilişkin açıklamalarının ardından gözler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na çevrilmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı dün üreticilerle bir araya geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinin de katıldığı toplantıda alternatif çalışmalar masaya yatırıldı. Önümüzdeki hafta Kabine Toplantısı'nın ardından yeni tarifelerin açıklanması bekleniyor. Elektrikte indirimli tarife 1 Mart'ta yürürlüğe girecek. 1 Mart'ta yürürlüğe girecek olan elektrikte indirimli tarife öncesi TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Suludere yaptığı açıklamada, “Elektrik faturalarındaki artış vatandaşı kara kara düşündürüyor.

 

“21 BİN 500 TL FATURA GELDİ”

Yapılan zamlarla birlikte gelen son elektrik faturaları vatandaşın elektrik çarpması gibi gelmiş durumda. Elektrikte indirimli tarife 1 Mart'ta yürürlüğe girecek. Ancak bu indirimler vatandaşın ve esnafın sorununa çare olamayacaktır” dedi. Elektrik zamlarına bir tepki de Gebze Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Aydemir’den geldi. Gebze Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Aydemir sahibi olduğu fırınına ayda ortalama 9 bin TL elektrik faturası geldiğini ifade ederek, “Bu ay fırına gelen elektrik faturası 21 bin 500 TL. Çoğu esnaf kara kara gelen elektrik faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor” diye belirtti. 

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.