Vatandaşa oy gözüyle bakmamak lazım

Vatandaşa oy gözüyle bakmamak lazım

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın Sazlıdere ziyaretinin sorunun çözümünde etken olacağını belirtip, “Seçim öncesi orada, yatırım yapmayacağımı söyledim. Vatandaşa oy gözüyle bakmamak lazım” dedi

Sazlıdere’nin hali hazırda riskli bölge ilan edildiğini, bölgede kentsel dönüşüm uygulanacağını hatırlatan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Belediye olarak yapılan hizmetlerin sürdürülmesi noktasında çevrenin temizliği dâhil olmak üzere çalışmalar devam ediyor” dedi.

İKİ YARDIMCISI VE İKİ MECLİS ÜYESİ

Öte yandan Başkan Çiftçi’ye temaslarında belediye başkan yardımcıları Kenan Tuzcu ve Sadettin Arıkboğa; Kocaeli Büyükşehir ve Çayırova Belediyeleri Meclis Üyeleri; aynı zamanda AKP Çayırova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Fidan ve Zafer Alkan eşlik etti.

YATIRIMDA BULUNAMAYIZ

KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın geniş bir heyetle gerçekleştirdiği ziyarette vatandaşların kendisine yönelik atıflarını da değerlendiren Çiftçi, “Sazlıdere’nin riskli alan ilan edilmesinden ötürü uzun vadeli yatırımda bulunamayız. Çünkü bölge önemli bir dönüşüme uğrayacak” dedi.

OLASI AFETTE HAYATI RİSK VAR

Vatandaşın tapu talebine yönelik olarak Başkan Büyükakın’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile temas kuracağını anımsatan Çiftçi, “Sazlıdere’ye bir de şu mantıkla bakmak lazım. İnsanlar burada yaşamlarını uygun olmayan ortamlarda sürdürüyor. Allah korusun. Bölgemizi etkisi altına alacak olası bir afet durumunda hayati risk taşıyorlar” diye konuştu.

Sazlıdere’de zeminin sağlam ve çürük yerlerinin olduğunu ancak asıl binaların zayıf olduğunu belirten Çiftçi, “Vatandaş kendisini mağdur etmeyecek bir çözüm kaydıyla iradesini teslim etti” dedi.

Yine şahsına atfen, “Bugün Bünyamin Bey’i beklemiyorduk” yaklaşımında da bir artniyet görmediğini kaydeden Çiftçi, “Belki sadece Tahir Bey’i bekliyorlardı” diye konuştu.

OY GÖZÜYLE BAKMAMAK LAZIM

Seçim öncesi Sazlıdere’yi ziyaretinde belediye başkanı seçilmesi halinde yatırım yapmayacağını söylediğine dair vatandaş demeçlerini doğrulayan Çiftçi, “Vatandaşa oy gözüyle bakmamak lazım. Ben o dönem oraya sorunlarını dinlemek için gittim. ‘İster oy verin ister vermeyin’ de dedim” diye konuştu. Başkan Çiftçi, cuma günkü ziyaretin sorunun çözümünde etken olacağına inandığını sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.