“Vatandaş çocuğunu okutmak için para bulamıyor”

“Vatandaş çocuğunu okutmak için para bulamıyor”

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras okulların açılmasına kısa bir süre kala yaptığı açıklamada, “Nitelikli eğitimi konuşmak bir kenarda dursun, temel insani gereksinimleri karşılamak noktasında bile milletimiz aciz durumdadır” dedi.

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras il binasında gündeme ilişkin basın açıklamasında bulundu. Okulların açılmasına kısa bir süre kaldığını ifade eden Aras,  “Yeni eğitim öğretim yılının 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmene hayırlı olmasını diliyorum. İlkokula gidecek bir öğrencinin masrafı üniforması, ayakkabısı, yağmurluğu, defteri, silgisi derken 2 bin lirayı buluyor. İki çocuk okutan bir ailenin masrafı 4 bin lirayı buluyor. Vatandaş çocuğunu okutmak için para bulamıyor. Hükümet ailelere destek yapacağı yerde, doğalgaza yüzde 20, elektriğe yüzde 50 zam yapıyor. Vatandaşımız bu kararlar karşısında şoka girmiş durumdadır.

 

“VERGİLER YILDIZ TİLBE KONSERİNE GİDİYOR”

Nitelikli eğitimi konuşmak bir kenarda dursun, temel insani gereksinimleri karşılamak noktasında bile milletimiz aciz durumdadır. Üniversite öğrencilerimiz yeme içme barınma problemleri devam ediyor. Vatandaş bu haldeyken Kocaeli belediyeleri vatandaşın parasını har vuruyor harman savuruyor. Belediyeler halen konser yapıyor. Parayı sokağa atıyor. Ödediğimiz vergiler Yıldız Tilbe konserine, kur korumalı faize gidiyor. Biz kitaba baktık, kitapta bunun yerini bulamadık. Ak Parti’ye oy veren, hacılar, hocalar, din adamları, imam hatipli kardeşlerim bir baksınlar bu adalet hangi kitapta yazıyor. Bu adaletsizliğin yerini hangi kitapta buldular acaba, İncil’ de mi yazıyor yoksa?” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.