Vatandaş bizi kurtarın diyor

Vatandaş bizi kurtarın diyor

Deva Partisi Gebze İlçe Başkanı Kemal Memiş basınla buluştu, “Deva Partisinin toplumda ciddi anlamda karşılığı var. Sokakta dolaştığımızda, ‘Bizi kurtarın’ diye kaç yerde duyduk. Vatandaş bizi görünce konuşmak, derdini anlatmak istiyor”dedi.

Deva Partisi Gebze İlçe Başkanı Kemal Memiş basınla buluştu, partisinin  çalışmalarını anlattı genel ve yerel gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İlçe Başkanı Kemal Memiş  şunları söyledi:

“Kongrelerimizi tamamladık, elimizdeki verilere göre Deva Partisi bir erken seçim olması halinde seçime katılmayı hak kazanıyor. Yasal anlamda şartları yerine getirmiş durumdayız.

LİYAKATİ ESAS ALIYORUZ

Biz partimizde yönetici anlamında liyakati esas alıyoruz. Çünkü ilk attığımız adım nasıl giderse her şey öyle devam eder. Bizim atamamızdan sonra kurucu yönetim oluşturmamız gerekiyordu.  Daha önce partiye müracaatını yapmış bu arkadaşlarımızla görüşüp 20 günlük çalışma sonrası bu arkadaşlarla ilgili çalışmamızı hazırladık ile sunduk, genel merkeze gitti ve onaylanıp geldi. 8 Kasım’da Gebze ilçe kongremizi yaptık.

İyi insan, işinde gücünde başarılı insan, kendisine faydası olacak, çalışmalara uygun ve partiye sadakati esas alacak arkadaşlar partimizde yer alabilir, görev alabilir.

Türkiye’nin ihtiyacı olan liyakat ve işi ehline vermeyi partimizin kuruluş çalışmalarından itibaren başladık ve buna gayret ettik.

Pandemi şartlarına karşın büyük özveri ve emekle yönetim kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor, hepsine çok teşekkür ediyorum.

MAHALLE TEMSİLCİLİKLERİNİ ATADIK

Gebze’nin 40 mahallesi var, şuan bugün itibarıyla 20 mahalle temsilcimizi atamış durumdayız. Tepemanayır temsilcimizi atadık.  Kadın kotamız var, mahalle temsilciklerimiz 5 kişiden oluşuyor bunun en az 2 tanesinin kadın olmasını istiyoruz.

TEMİZ SİYASET İSTİYORUZ

Üye yapmaya devam ediyoruz, şuana kadar 700 civarında üyemiz var. Diğer partilerde yakın zamanda görev almış kişilerle ilgili görüşümüz şöyle, önce kendi tabanımızı oluşturalım başka partilerden transfer veya taşıma gibi bir izlenim vermeyelim. Şuanda biz daha çok siyasetten uzak kalmış veya siyasete çeşitli nedenlerden ötürü mesafeli durmuş insanları siyaset sahnesine çekmemiz lazım.  Siyaset arenasını temizlemek istiyorsak önce bizim temiz olmamız lazım.

Partimize ilgi beklediğimizin üzerinde çünkü bizim kimseye herhangi maddi veya manevi, mevki, makam, çıkar vaat etmedik. Biz burada memleketimizin sorunlarına sahip çıkıp çözmek adına sorumluluk vaat ediyoruz.

PARTİMİZE İLGİ BÜYÜK

Sahada şunu görüyoruz, hükümet ve onun ortağına yönelik çok ciddi bir refleks var.  Bizim izlenimimiz iktidarın oy oranının yüzde 30’ların altında olacağı gibi. Partimize büyük bir teveccüh ve merak var. Genel Başkan özellikle biliniyor, takip ediliyor.  Sokağın partimize karşılığı var. Ancak bunun içinde insanlara gitmeniz, partinizi anlatmanız gerekiyor.  Kısaca Deva Partisinin toplumda ciddi anlamda karşılığı var.  Sokakta dolaştığımızda, “Bizi kurtarın” diye kaç yerde duyduk.  Vatandaş bizi görünce konuşmak, derdini anlatmak istiyor.

SESSİZ DEVRİM DEĞİL PALAVRA!

Gebze Belediye Başkanı çıkıp diyor ki,  sessiz devrim yaptık. Bir çıkıp söylesinler bakalım bu devrim neymiş.  Palavra bu memlekette baştacı oldu. Palavra, gündem değiştirme bunlar karın doyurmuyor.  Keşke öyle bir devrim olsa bizde görsek.  Yaptıkları işler zaten rutin belediye hizmetleri ki harcanan paralarda bu milletten çıkıyor.”

*Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.