“Vatandaş abdest almaya korkuyor”

“Vatandaş abdest almaya korkuyor”

 İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı oturumunda konuşan CHP’li meclis üyesi Erdal Baş, İSU’nun faturalarının kabarık olduğunu ve su tarifelerinde...

 

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı oturumunda konuşan CHP’li meclis üyesi Erdal Baş, İSU’nun faturalarının kabarık olduğunu ve su tarifelerinde değişiklik yapmasını talep etti.

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 12’inci birleşimi dün Valilik 100’üncü Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 2014 yılı bütçe tasarısının sınıflandırılmasına devam edilen toplantıda, bütçenin yarısına yakını olan 3 milyon 398 bin 500 liranın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayrılması onaylandı. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik ve Sosyal Yardım Hizmetleri’ne ise 91 bin lira ayrıldı. 

 

VERGİLER YÜKSEK

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li meclis üyesi Erdal Baş, “İSU’nun kabarık faturasının sebebi vatandaşın suyu çok kullanması değil. 10 tona kadar olan normal tonaj üzerinden kesilen fatura 10 tondan sonra katlamalı olarak sayaca yansıyor. Zaten geçim sıkıntısı olan vatandaş iyice sıkıntı içine giriyor. Bugün vatandaşın bir ton suya ödediği para vergiler dahil 3 lira. 10 ton su kullanımından sonra her ton başına 4 lira 70 kuruş ödeniyor” dedi. 

 

DOĞALGAZ DAHA UCUZ

Fatura fiyatlarında düzenleme yapılmasını isteyen Baş, “Vatandaş her 100 lira faturanın 46 lirasını atık su bedeli olarak ödemek zorunda kalıyor. Su fiyatının tekrar gözden geçirilip 2014’ten sonra indirim yapılmasını ve 10 tondan sonraki tarifenin kaldırılmasını istiyorum. İnsanlar abdest alırken bile korkar hale geldi. Doğalgaz İran ve Azerbaycan’da ucuz fiyatlara veriliyor. En çok su bulunan ülke olmamıza rağmen en çok su faturasını biz ödüyoruz” dedi. 

 

ENGELLİLER ZORLANIYOR

 

CHP’li meclis üyesi Mehmet Kaçar’da kadın ve çocuk sığınma evleri sayısının az ve yetersiz olduğunu belirterek, “Bu bütçenin çok az olduğunu düşünüyor ve bu konuda kurumun da talebi olursa ayrılan bütçenin arttırılmasını talep ediyorum” dedi. Nurhan Atalay’da Sabancı Kültür Merkezi’nde engellilerin üst kattaki salona ulaşmak için bir yerleri olmadığını ve bu duruma üzüldüğünü belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.