Vatan ve millet sizin tekelinizde değil

Vatan ve millet sizin tekelinizde değil

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, Gebze’deki 15 Temmuz anma etkinliğinde AKP standı açılması üzerine, “Standı görseydim alanı ben de terk ederdim. Vatan ve millet sizin tekelinizde değil” dedi.

Gebze’de 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliğinde AKP üyelik standının açılmasına ve AKP’lilerin alana parti bayraklarıyla gelmesine tepkiler sürüyor. Konu Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nın Ellade Kafe’de düzenlediği basın toplantısında da gündeme geldi. Başkan Mustafa Türel, Gebze’deki 15 Temmuz anma etkinliğinde AKP standı açılmasını, “Standı görseydim alanı ben de terk ederdim. Vatan ve millet sizin tekelinizde değil” dedi.

KINAMAYLA YETİNİLDİ

Başkan Türel sözlerine genel gündeme ilişkin değerlendirmede bulunarak başladı. Van’daki uçak kazasında ve Siirt Pervari’deki çatışmada 9 şehidimizi anan Türel, 15 Temmuz’a dair, “Milletimizin destan yazdığı, darbenin hukuksuzluğunun karşısında olduğunu gösterdiği bir gündü” dedi. Ermenistan – Azerbaycan sınırındaki çatışmalara ve Azeri şehitlere de değinen Türel, “Hükümet kısa bir kınamadan ziyade Azerbaycan’ın yanında olduğunu gösteren bir tutumu yerine getirmeliydi” dedi.

AYASOFYA İÇİN TEŞEKKÜR

Ayasofya’nın ibadete açılmasının Milli Görüş’ün lideri merhum Necmettin Erbakan’ın en büyük ideallerinden biri olduğunu hatırlatan Türel, Danıştay kararının ardından Cumhurbaşkanlığı’nca açılmasını olumlu bulduklarını kaydedip teşekkür etti.

ELLE TUTULUR BİR ÇALIŞMA YOK

Başkan Mustafa Türel genel gündeme dair değerlendirmelerinin ardından yerel gündem değerlendirmelerini gazetecilerin soruları üzerinden yaptı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bir yıllık icraatlarını anlattığı toplantıya değinen Türel, AKP’nin yerel iktidardaki sürecine atıfta bulunarak 15 yıllık bir değerlendirme yapılması gerektiğini, bir yıllık değerlendirmede ise Kamyoncular Garajı’nın işletilmesinin belediyeye devrolması ve eski Adliye binasının belediyeye kazandırılması dışında bir icraat görmediklerini dile getirdi. Türel, 400 milyon TL’ye yakın geliri olan Gebze’de elle tutulur bir çalışma olmadığını söyledi.

STANDI GÖRSEYDİM ALANI TERK EDERDİM

Gebze’de gerçekleşen 15 Temmuz programındaki AKP standına da değinen Türel, “Açıkçası o standı orada ben görmedim. Ama görseydim, ben de alanı terk ederdim” dedi. Başkan Türel, “Aynı şeyi Kocaeli’de de (İzmit) yaptılar. Bunu hep yapıyorlar, ilk değil. Birlik ve beraberlikten söz ediyorsan, onun anlam ve önemine aykırı hareket etmeyeceksin. Bu vatan ve millet sizin tekelinizde değil. Üyelik standını görseydim alanı terk ederdim” dedi.

19 MAHALLEDE YÖNETİM BELİRLENDİ

Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nda başkanlığa şubat ayının sonunda atandığını ve hemen ardından pandemi sürecine girildiğini hatırlatan Başkan Türel bu süreçte 65 yaş üstü başta olmak üzere tüm üyeler ile diyaloğa geçip maddi manevi ihtiyaçlara yanıt vermeye çalıştıklarını dile getirdi. Yeni birim başkanları ile birlikte 40 mahalleden 19’unda mahalle yönetimlerini belirlediklerini anlatan Türel, köyden mahalleye dönüşen 18 mahallede ise çalışmalarının yakında başlayacağını söyledi.

ALTERNATİFLERİN SÜRESİ DOLDU

Saadet Partisi’nin olası bir erken seçime veya zamanında gerçekleşecek seçime hiçbir partide görülmeyen şekilde hazırlıklı olduğunu kaydeden Türel ülke geneli bütün teşkilatlarda yönetimin düzenli ve haftada bir biraraya geldiğini belirtti. Türel bu tempoya ve geleneğe karşın seçimlerde istedikleri sonucu alamadıklarının hatırlatılması üzerine Saadet’ten ayrılan alternatiflerin medya ve sosyal medya üzerinden yürütülen algıyla halkın tercihinde etkisinin olduğunu ancak o alternatiflerin de süresinin dolduğunu dile getirdi.

İLÇE YÖNETİCİLERİYLE

Gebze Ellade Kafe’de gerçekleşen basın toplantısında Başkan Türel’e ilçe yöneticileri Recep Tütüncü, Erkan Vural, Abdullah Türel, Muhammet Günler, Bekir Köse, Ali Demirkan, Halil İbrahim Yıldız ve Yunus Karakaya eşlik etti. Başkan Türel, pandemi sürecinden ötürü geç kalan bir basın toplantısı düzenlediklerini, bundan sonraki süreçte bu tür toplantıları daha sık aralıklarla gerçekleştireceklerini söyledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.