“Vatan haini” Çapa’dan gerçekler: Çocuklar okulda bayılıyor…

“Vatan haini” Çapa’dan gerçekler: Çocuklar okulda bayılıyor…

İktidar yandaşlığını amigoluğa, faşizme ve emperyalizme hizmete çeviren tek adam himayeli “basın”ın “Vatan haini” ilan ettiği Emin Çapa, Gebze’de gerçekleri haykırdı Büyükgöz de duyarsa,” Çocuklar okulda bayılıyor, biliyor musunuz?” dedi

 İktidar yandaşlığını amigoluğa, faşizme ve emperyalizme hizmete çeviren tek adam himayeli “basın”dan Akit'in “Vatan haini” ilan edip Sabah'ın üzerindeki çamuru attığı, Cem Küçük'ün "Faiz lobisine çalışıyor" dediği Emin Çapa, Gebze’de gerçekleri haykırdı.

Ekonomist gazeteci Emin Çapa, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası kökeni olan vergide adalet mücadelesinin bir yenisini Gebze’den, yeniden Gebze 2 No’lu Şube tarafından düzenlenen,  “Vergide adalet istiyoruz” konulu panele eğitmen kimliğiyle de katıldı. 

Gebze Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun sağlıklı beslenemeyen gençlere yönelik “bir öğün yemek dağıtalım” önerisini “Sosyalist hikaye” diye yorumlayan Gebze Belediye Başkanı AKP’li Zinnur Büyükgöz ve Gebze Belediye Meclisi AKP Grubu da ola ki duyacak olursa, “Türkiye’de çocuklar okulda bayılıyor, biliyor musunuz?” dedi. Tüm verilerinde Devlet kaynaklarının verilerini kaynak gösterdi.

Çapa ayrıca özetle şunları kaydetti:

“Neoliberalizm için deniz bitti. Çin’de de bitti.

CNN Türk’te İSİG Meclisi’nin verilerini paylaştığım anlar, izlenme oranı en düşük anlar oldu.

Üretimden değil; insan, vatandaş ve üretimden gelen hakkımızı istiyoruz. Hak listesinde üretim üçüncü sırada.

Faiz takıntısı Recep Tayyip Erdoğan’ın ideolojik takıntısıdır.

Halka Nas, parayı faiz lobisine bas.

İslam, dindir. Siyasal İslamcılık çökmüş bir ideolojik sistdemdir.

Yüksek enflasyon cebimizden çalınıp sermayeye aktarılan paradır.

Enflasyon devletin hırsızlığıdır.

Patronların değil ay sonunun kölesiyiz.

 

 

 

**

4.2 milyon kişinin günlük

geliri 18 TL’nin altında

 

Emin Çapa’nın ekseri resmi kurumlara dayalı kimi bilgi paylaşımları şöyle sıralandı:

Forbes Dergisi’nin araştırmasına göre Türkiye’de 2002’de 6 olan dolar milyarderi sayısı 2021’de 26’ya yükseldi. Milyarderlerin serveti bir yılda 127 milyar TL arttı. Aslında daha fazla dolar milyarderi vardı ama Türk Lirası’nın dolar karşısındaki erimesinden ötürü “fakirleştiler.”

Credit Suisse’nin küresel servet raporuna göre ülkemizde nüfus 100 kişi, servet 100 TL olsa en zengin 10 kişi 70.3; kalan 90 kişi 29.7 TL’sine sahip olacaktı. Öte yandan adaletsizlik 10 kişilik grupta da sürüyor. 70.3 TL’nin yarısından fazlasına denk gelen 42.5 TL’si bir kişiye sahip. Kalanı diğer 9 kişi paylaşıyor.

TÜİK verilerine göre; Türkiye’nin en yoksulları kesimindeki 4 milyon 200 bin kişi günlük 18 TL’den düşük gelir ile yaşıyor.

30 milyon 538 bin 629 kişi haftada iki defa, yemeğine et veya tavuk koyamıyor.

Her 1000 kişinin 704’ünün borcu var ve bu borç herhangi bir yatırım için değil, yaşamlarını sağlamak için yapıldı.

Devlet 2021’in ilk 8 ayında 111.1, 2022’nin ilk 8 ayında 46,7 milyar TL’lik artışla 157.8 milyar TL faiz bedeli ödedi. Buna karşın 12 ayda ödenecek tutar 29 milyar TL.

BDDK kaynaklarına göre 2021’de 56.9 milyar TL kar eden bankalar karını -2022’nin ilk 10 ayında- beşe katladı, 286.2 milyar TL kara ulaştı.

En temel gıda tüketim maddelerinden domatesin maliyet fiyatı 2021’de 1.86 TL idi. 2022’de üç kat arttı, 6.17 TL oldu. Patates 1.36 TL’ye mal oluyordu, 5.20 TL’ye yükseldi.

 

bmis-vergide-adalet-45.jpg

 

SERVİ DİYOR BEN DEMİYORUM: Hürriyet Gazetesi’nin iktidar yanlısı yazarlarından Abdulkadir Selvi’nin “Dar gelirliyi değil şirketleri seçtik” başlıklı yorumundan alıntıyı, “Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kar ediyor. Çarklar dönüyor” ile yapan Emin Çapa, “Ben yazsam inanmazlar” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.