Vanlı öğrenciler Kocaeli’yi gezecek

Vanlı öğrenciler Kocaeli’yi gezecek

Biz Anadolu’yuz projesi kapsamında son ziyaretlerini ilimize yapan Vanlı öğrenciler, ilk olarak Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile bir araya geldi.

Ahmed Yesevî ile başlayarak dünyada halen Hakk’ın hukukun haykırıldığı yer olarak varlığına devam ediyor.  Nitekim dünyada nerde bir kan ve göz yaşı olsa, nerde bir muhtaç ıstırap içerisinde yaşıyorsa orada bizi görürsünüz. Biz menfaatlerimize değil, insanlığımıza odaklıyız. Sizlerden beklentimiz de tüm insanları her ne olursa olsun sevin. Çünkü yüce Rabbimiz ‘Ben insanı en güzel surette yarattım’ buyuruyor. Dolayısıyla bizim önceliğimiz insan. Her kim olursa olsun insanın yüzündeki tebessümün sebebi olmak bizim gayemiz ve amacımız olmalıdır.

 

manset-2-005.jpeg

 

“DİMDİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Dahası içerisinde yaşadığımız topluma, ailemize faydalı olmak, kendimizi geliştirmek, ideallerimizin peşinde koşmak ve bu ideallerimizi gerçekleştirirken de meşru ahlaki sınırlar içerisinde yapmak gerekiyor. Eğer ideallerimiz, isteklerimiz meşru değilse başkalarının hak ve özgürlüklerini yok ediyorsa bu meşru bir hedef değildir. Dolayısıyla hedeflerimizin de meşru ve faydalı olması gerekir. Önce iyi insan olmayı, sonra ise başarılı olmayı hedeflemeliyiz. Çünkü iyi insan olmadığınız sürece öğrendiğiniz bilgi çoğu zaman insanlığa zarar verir. Bu bakımdan bizim hedefimiz; iyi insan olmak, çok çalışmak ve biraz önce bahsettiğim medeniyet değerlerini içselleştirmek, Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı ve Devletimizi her şeyin üstünde tutmaktır. Bunun yolu başka yollara tevessül etmek asla değildir. Bu yüzden sizlere güveniyor, sizleri seviyor ve biz bu ülkenin 84 milyon kardeşten oluştuğuna gönülden inanıyoruz. Bu kardeşliği bozmak isteyenlere karşı da her daim dimdik durmaya devam edeceğiz.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Doğulusu batılısı, güneylisi kuzeylisi biz hepimiz bir vücudun organlarıyız. Bunu asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bir kez daha bu ziyaretinizin sizlere faydalı olmasını, ufkunuzu açmasını yeni pencereler açmasını temenni ediyorum. Kocaeli’den Vanlı hemşerilerimize,  ailelerinize selamlarımızı, hürmetlerimizi iletmenizi istiyor, hepinize bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından Vali Yavuz beraberindeki öğrencilerle birlikte Karamürsel Alp Toplantı Salonuna geçtiler. Burada Kocaeli tanıtım video gösterimini izlediler.  Van ilinin 8 ilçesinden gelen çocuklarla yakından ilgilenen ve bir süre sohbet eden Vali Seddar Yavuz çocuklara çeşitli hediyeler vererek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

BİZ ANADOLUYUZ PROJESİ

Gençlerimizin tarihi ve kültürel mirasımızı tanımalarını, gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmalarını amaçlayan “Biz Anadoluyuz Projesi”  18 yaşını doldurmamış daha önce seyahat imkânı bulamamış dezavantajlı gençlerimize yönelik uygulanmaktadır. Vali Seddar Yavuz’a gerçekleştirilen ziyaret ile gezi programlarına başlayacak olan öğrenciler; Ormanya gezisi, Orhan Camii ve Yeni Cuma Camii ziyaretleri, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi gezisi, Gölcük Gençlik Merkezi ile Gönüllülük etkinlikleri, Derince Harikalar Sahili Çevre Temizliği Etkinliği, Gazilerimiz ile Hasbihal Programı, Lunapark Eğlence Etkinliği gibi dopdolu bir içerik ile gezilerini tamamlayacaklar.

Ziyarette; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kafilesine Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk eşlik etti.

 

manset-3-004.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.