Valisi Topaca, “TÜBİTAK ilgili ölçümleri yapıyor”

Valisi Topaca, “TÜBİTAK ilgili ölçümleri yapıyor”

    Kocaeli Valisi Sayın Ercan Topaca,  yerel gazetelerin genel yayın koordinatörleri ile Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde...

 

   

Kocaeli Valisi Sayın Ercan Topaca,  yerel gazetelerin genel yayın koordinatörleri ile Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. Kocaeli Valisi Sayın Ercan Topaca inceleme öncesi Kömürcüler Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde yaptığı açıklamada; “Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları 1996 yılında başlamış ve 2008 yılında altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. Buna rağmen taşınma konusunda net bir irade sağlanamamıştır. Taşınma konusunda sürekli erteleme kararları alındı. 2010 yılında bir kez de ben erteledim. Kamuoyunda kömür depolarının Otoyol ve D-100 Karayolunun kenarında olması konusunda tartışmalar vardı” dedi.  

 

TÜBİTAK İNCELEMELER YAPIYOR 

Dilovası'nda sürekli toz geliyor şeklinde şikâyetler olduğunu belirten Vali Topaca, “Kamuoyunda söylendiği gibi çok ciddi bir sorunun olduğunu düşünmüyorum.  TÜBİTAK'la bir anlaşma yaptık. Şikâyet konusu olan yerlerle ilgili ölçümleri yapıyorlar. Tozun nereden geldiği konusunu tespit etme imkânımız var. Bunun sonucunu kısa süre sonra açıklayacağız. Halkımıza herhangi bir zarar verecek ve toz altında bırakacak bir duruma izin vermeyeceğiz. Burada yapılan çalışmaları kamuoyuna önyargısız bir şekilde duyurmak istiyoruz. Ola ki geçici bazı tozuma olayı varsa onunda tedbirini alıp, herhangi bir olumsuzluğa yer vermek istemiyoruz” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.