Vali’nin Sokak Hayvanları Talimatına Neden Uyulmuyor? Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül'den Açıklama

Vali’nin Sokak Hayvanları Talimatına Neden Uyulmuyor? Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül'den Açıklama

Türkiye’de önemli sorunların başında gelen sokak hayvanları ile ilgili Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un geçtiğimiz haftalarda yerel yönetimlere verdiği talimat, kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, bu konuda yerel yönetimlerin yetersizliğini eleştiren bir açıklama yaptı.

Vali Yavuz’un Talimatları Geniş Yankı Buldu

Vali Yavuz, yerel yönetimlere hızlı bir şekilde kısırlaştırma ve tedavi süreçlerine başlamalarını, çevre ve halk sağlığı açısından tehlike oluşturan sokak hayvanları ile ilgili yönetmeliklere dayanarak işlem yapılmasını hatırlatmıştı. Vali Yavuz’un bu kararları, Türkiye genelinde büyük destek görmüş ve açıklamasıyla kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Yerel Yönetimlerin Yetersizliği Eleştirildi

Ancak, açıklamanın üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen yerel yönetimlerin bu talimatlara ne kadar uyduğu tartışma konusu oldu. Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, yerel yönetimlerin bu sorunun çözümüyle ilgili en ufak bir adım bile atmadığını belirtti. Nazlıgül, gerek vatandaşlardan gelen şikayetler, gerekse de yerel basında çıkan haberlerden anlaşıldığı kadarıyla yerel yönetimlerin bu konuda herhangi bir çaba sarf etmediğini söyledi.

Nazlıgül: "Halkın Güvenliği Öncelikli Olmalı"

Nazlıgül, her canlının yaşama hakkına saygı duyulması gerektiğini vurgularken, diğer yandan sokak hayvanları nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşların, okuluna gidemeyen öğrencilerin ve servisine binemeyen işçilerin de düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Güvenlikli sitelerde oturanların ve her yere özel otomobilleri ile gidenlerin bu sorunu tam olarak anlamayabileceklerini söyleyen Nazlıgül, yerel yöneticilerin öncelikli olarak bu sorundan muzdarip olan vatandaşlarını dikkate almaları gerektiğini belirtti.

Vali Yavuz’un Talimatlarına Ne Kadar Uyulduğu Bilinmeli

Nazlıgül, Vali Yavuz’un talimatlarına kimin ne kadar uyduğunun ve hangi çalışmaların yapıldığının halk tarafından bilinmesi gerektiğini ifade etti. Yerel yönetimlerin bu konuda şeffaf olması ve kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan Nazlıgül, yerel yönetimlerin Vali Yavuz’un talimatlarına ne kadar uyduğunu ve hangi adımları attıklarını açıklamaları gerektiğini söyledi.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.