Valilik artan sıcaklıklarla ilgili uyarıda bulundu

Valilik artan sıcaklıklarla ilgili uyarıda bulundu

Kocaeli Valiliği’nde yapılan açıklamada artan hava sıcaklığıyla ilgili olarak vatandaşların dikkatli olunması istendi.

Hava sıcaklıkları artmaya devam ederken Kocaeli Valiliği artan sıcaklıklarla ilgili olarak açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki 5 gün için (30 Temmuz/3 Ağustos) yaptığı değerlendirmelere göre;  hava sıcaklıklarının batı ve güney kıyılarda artmaya devam ederek Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredebileceği belirtilmektedir.

Gün içindeki en yüksek hava sıcaklıklarının; Kocaeli’de 32-38, İstanbul’da 32-34, Edirne’de 36-39, Çanakkale’de 35-39, Bursa’da 34-37, Balıkesir’de 34-38, İzmir’de 37-40, Manisa’da 38-42, Aydın’da 41-44, Muğla’da 38-41, Antalya’da 39-41, Adana’da 37-40 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir.

11 İLE 16 SAATLERİNDE DIŞARI ÇIKMAYIN

Mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları nedeniyle güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ayrıca yüksek sıcaklıkların da etken olabileceği değerlendirilen orman yangınlarına sebebiyet vermemek için; izin verilen mesire yerleri haricinde bulunan ormanlık alanlarda ateş, mangal, vb. yakılmaması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederiz” denildi.

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.