Valilik alınan kış tedbirlerini açıkladı

Valilik alınan kış tedbirlerini açıkladı

Kış mevsiminin sorunsuz olarak geçirilmesi, olumsuz hava şartlarına karşı mücadele konusunda Kocaeli Valiliği tarafında bir dizi tedbir alındı.

1 Aralık tarihi itibariyle uygulanmasına başlanılacak olan ve Kocaeli’de kış mevsiminin sorunsuz olarak geçirilmesi, olumsuz hava şartlarına karşı mücadele konusunda alınan tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi varsa ek tedbirlerin alınması için Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında “kış mevsimi trafik tedbirleri ve olumsuz hava şartlarında alınması gereken tedbirler” konulu toplantı yapıldı. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün talimatı gereği vatandaşların yaşamlarının kış mevsiminden kaynaklı  olumsuzluklardan etkilenmemesi amacıyla alınması gereken tedbirler görüşülerek kurumlar arasında işbirliği, koordinasyon ve etkili iletişim sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilgili Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Güvenlik Birimleri, Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyol Bakım İşletmesi ve ilimizde ki bu konuda görev alacak kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katıldı. Toplantıda alınan kararlar açıkladı.

 

1 Aralık 2022 günü itibariyle uygulanmasına karar verilen kararlar şunlar;

1 Aralık 2022 tarihinde başlayacak zorunlu Kış Lastiği uygulaması denetimlerinin yapılması,

Meteorolojik veriler doğrultusunda yoğun kar yağışı olacağının ihbar edilmesi halinde Başkanlığımda Afet ve Acil Durum ve Yönetim Merkezinin 24 saat çalışma esasına göre derhal vazifeye başlayıp, şartların normale dönünceye kadar görev yapması,

Daha önce belirlenen riskli bölgelerde kar yağışı ve buzlanma başlamadan görev yapacak şekilde araç, ekipman ve personelin hazır bir şekilde bekletilerek yağışın başlaması ile birlikte mücadeleye başlanması,

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle meydana gelebilecek kazalar nedeniyle yolda kayan veya kaza yapan araçların kaldırılması/kurtarılması için riskli bölgelerde vinç, çekici ve diğer araçların hazır tutulması,

Araç trafiğinin durdurulması halinde araçların park yapacakları alanların ve ceplerin hazır hale getirilmesi, bu yerlerin önceden belirlenerek gerekli duyuruların zamanında yapılması,

Bu durumda park eden araçtaki sürücü ve yolcuların temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gerekli hazırlıkların yapılması karara bağlanmıştır.

Ayrıca toplantıda bu mücadele görev alacak kurumların kullanılacakları araç, ekipman ve personel sayıları gözden geçirilmiş.

Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü ve Kuzey Marmara Otoyolu Bakım İşletmesi;

İl Emniyet Müdürlüğünce;

2022-2023 Yılı Kış Mevsimi Süresince Her Gün; 83 Trafik Timi, 39 Motosikletli Şahin, Toplam 452 Personel Aktif Olarak Görev Alacaktır.

İl Jandarma Komutanlığınca;

2022-2023 Yılı Kış Mevsimi Süresince Her Gün; 45 Trafik Timi, 4 Motosikletli Hızır Timi Toplam 131 Personel Aktif Olarak Görev Alacaktır.

Kocaeli Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün araç, ekipman ve bu konuda görevlendirilen tecrübeli personelleri de her an mücadeleye hazır vaziyette bulundurarak Valiliğimizce sağlanacak koordinasyonla gerekli desteği vereceklerdir.

Valiliğimiz koordinasyonunda alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara hemşehrilerimizin azami dikkat etmesini, 1 Aralık 2022 günü itibariyle kış lastiği takma zorunluluğu bulunan araçlarına uygun lastikleri takmalarını, diğer ekipmanlarıda (zincir-takoz-çekme halatı) özellikle araçlarında bulundurmalarını istirham ederiz” denildi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.