Vali Yavuz’dan Bekaert hamlesi

Vali Yavuz’dan Bekaert hamlesi

Erteleme kararına rağmen Bekaert İzmit fabrikasında grev, Bekaert Kartepe fabrikasında ise iş yavaşlatma eylemi sürerken Kocaeli Valisi Seddar Yavuz tarafları bir araya getirdi

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasının örgütlü olduğu ve yaklaşık 400 işçiyi ilgilendiren Bekaert İzmit fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamayarak grev kararı alınmıştı. 13 Aralık itibariyle başlayacak grev öncesi   Resmî Gazete'de yayımlanan karar ile grev 'Millî Güvenliği Bozucu Nitelikte Görüldüğü' gerekçesiyle 60 gün ertelendi. Hem İzmit hem de Kartepe’de bulunan Bekaert fabrikasında alınan grev erteleme kararının ardından İzmit Bekaert işçileri yasağa rağmen grevi pankartını astı, grev çadırını kurdu.

 

TARAFLAR VALİLİKTE BULUŞTU

Hak-İş’e bağlı Özçelik-İş Sendikasının örgütlü olduğu Bekaert Kartepe fabrikasında ise işçiler fabrikaya girdi, iş yavaşlattı. Yaşanan gelişmelerin ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Valilik binasında tarafları bir araya getirdi. Hem işveren temsilcileri hem de İzmit ve Kartepe fabrikalarındaki sendika temsilcileri ile görüşen Vali Yavuz görüşmeyle ilgili, “Grev kararına yönelik tarafları Valiliğimizde bir araya getirdik” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.