Vali Yavuz’dan 29 Ekim mesajı

Vali Yavuz’dan 29 Ekim mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yavuz, mesajında, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan milli mücadelenin, büyük zaferle noktalandığını belirtti.

Bu zaferin ardından Büyük Önder Atatürk’ün, "Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, cumhuriyet idaresidir." dediği cumhuriyetin ilanının 97. yıl dönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutladıklarını vurgulayan vali Yavuz, ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle, idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan cumhuriyetin bu aziz milletin kendi egemenliğini kullandığı devlet yapısı olduğunu kaydetti.

Vali Yavuz, bugün her zamankinden daha çok sahip çıkılması gereken cumhuriyetin, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve çağdaşlık ilkelerini kapsadığını bildirdi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ KÖKLÜ DEVLET TECRÜBESİNE SAHİPTİR"

 Hak ve hürriyetlerinden mahrum ve yoksun bırakılan toplumların, ayakta kalmaları ve yaşamalarının mümkün olmadığını aktaran Yavuz, "Tarih, hak ve hürriyetlerini kaybeden ve sonuçta yok olan toplumların örnekleriyle doludur. Türkiye Cumhuriyeti, kadim tarihi birikimi ve köklü devlet tecrübesi ile tüm sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkana ve kararlılığa sahiptir." ifadelerini kullandı.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu aziz yurdu bize vatan yapan cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere,  şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz Türk milletinin ve Kocaelili hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum."

Anıl Coşkun Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.