Vali Yavuz’dan 19 Mayıs Mesajı

Vali Yavuz’dan 19 Mayıs Mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesaj şöyle:

“Asırlardır hür yaşayan Aziz Milletimizin, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayarak yeniden şahlanışını simgeleyen 19 Mayıs’ın 102. yılını, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, birlik ve beraberlik içinde, huzur ve refah ortamında, bugünün anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutlamanın heyecanı ve coşkusu içerisindeyiz.

Aziz Türk Milleti’nin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde yegâne söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs, Türk’ün esaret zincirini kırmak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kıyama kalktığı kutlu bir gündür.

GENÇLİK, BİR MİLLETİN GELECEĞİDİR

Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler.

Sevgili gençler,

Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, gelecekte daha huzurlu, daha gelişmiş, daha müreffeh bir ortama kavuşmak için bizlere ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan siz gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki sizler, tarihimizden aldığınız ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaksınız.

TÜRKİYE CUMHURİYET İLELEBET YAŞAYACAK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız ve aynı zamanda gençlerimize armağan edilen bu bayramda, geleceğimizin teminatı gençlerimizin, bağımsızlığımızın kıymetini bilerek ecdadımızın bu büyük mücadelesinden ders alarak üzerimizde dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet yaşatılacağının sorumluluk ve bilincinde olması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, Aziz Milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.