Vali Yavuz’a Kamu Yönetimi ders kitabı bıraktılar

Vali Yavuz’a Kamu Yönetimi ders kitabı bıraktılar

Memleket Partisi İl Başkanı Murat Erinç, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un laiklik ile ilgili sözlerini, Valilik önünde yaptığı açıklamayla protesto etti.

Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanlığı dün Kocaeli Valili önüne giderek basın açıklaması gerçekleştirdi. Memleket Partisi İl Başkanı Murat Erinç, Gebze ilçe başkanı İsmail Aşak, Körfez ilçe başkanı Şuayip Yağar ve il yönetimi basın açıklaması sonrası Kocaeli Valiliği önüne Vali Yavuz’a ulaştırılmak üzere Kamu Yönetimi ders kitabı bıraktı. Valilik önünde açıklama yapan Memleket Partisi İl Başkanı Murat Erinç, “Kocaeli Valisi’nin açıklaması, göz ardı edilemeyecek bir açıklama olduğu için kentin herhangi bir noktasında değil, tam da valiliğin önünde açıklama yapılması gerektiğini düşündük. Valilik binaları kamuya aittir, devlete aittir, millete hizmet için vardır. Devlete hizmet edenler siyasi görüş belirtemez. Maalasef sayın valimiz çok üzücü bir açıklama yaparak devletin bir ideolojisi olduğunu iddia etmiştir. Bu devletin bir ideolojisi yoktur, devletin ideolojisi olmaz, siyasetin ve politikanın ideolojisi olur. İnsanların bireylerin inanç ve hürriyetleri vardır, bireylerin ideolojisi vardır.

 

“MEMLEKET PARTİSİ VAR”

Maalesef ki bu ülkenin kurucu ilkelerinden biri olan laiklik ilkesi çiğnenmiştir bunu çiğneyende devletin valisidir. Biz asla ve asla laikliği yüce dinimiz İslam’ın karşısında bir ilke olarak görmüyoruz. Laiklik ilk önce İslam dininin koruyucusu ve kollayıcısıdır. Bu ilkeler başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu ülkeyi kurarak koymuş olduğu ülkeler bu ülkenin her zaman faydasına olmuştur, yıllarda bunu bize her zaman göstermiştir. Biz bu ülkede laiklik ilkesini yıllardır konuşamayanlardan dolayı bu kadar rahat konuşulduğunu iddia ediyoruz. Ancak meydanı artık kimse boş bulmasın. Laikliğin yılmaz savunucusu olarak Memleket Partisi var. Laikliği bu ülkeden herkese doğru şekilde anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.