Vali Yavuz, Rizelilerle bir araya geldi

Vali Yavuz, Rizelilerle bir araya geldi

Kocaeli Rizeliler Derneği Kahvaltı programı Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un katılımlarıyla bugün dernek sosyal tesisi Şelale Manzara Kafe’de gerçekleştirildi.

İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Rizeliler Derneği Başkanı Ekrem Kumuşoğlu ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Vali Yavuz, ilk olarak dernek üyeleri ve katılımcılarla bir süre sohbet ettiler. Daha sonra Rizeliler Derneği Başkanı Ekrem Kumuşoğlu’nun açılış konuşmalarını yapmasıyla başlayan programda dernek yönetimine davetleri için teşekkür ederek selamlama ile konuşmalarına başlayan Vali Yavuz: “Şimdi her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyorum. Ne kadar uzaklaşırsak, birbirimizi ne kadar az anlarsak, az görüşürsek, az iletişim kurarsak bunun sorunlarını yaşarız ve yaşıyoruz. Ailemizde de, iş ortamında da öyle. Sizleri seviyoruz, olabildiğince kapı kapı gezmeye çalışıyoruz. Ben, eşim, kaymakam arkadaşlarım ve vali yardımcılarımızın kapısını çaldığı aile sayısı 12 bini geçti. Biz bunu mart ayına kadar 20 bine çıkarmayı düşünüyoruz. 20 bin aileye gittiğimizde kapısı çalınmamış dezavantajlı aile kalmamış oluyor. Bizim kaybedecek bir tek evladımız, vatandaşımız yok.”

11 BİN ÇOCUĞUMUZUN HAMİSİ VAR

ÖNEM projesine değinen Vali Yavuz: “ÖNEM projesi daha çok sosyal, psikolojik, ruhsal dezavantajlı çocuklar için geliştirilmiş bir proje. Ekonomik sorunları olan var onu çözüyoruz ama duygusal sorunları çözmek özel ilgi ister. Psikolojik sorunları çözmek bir tedavi ve rehabilitasyon ister. Dolayısıyla ailesinden yeteri kadar sevgi ve şefkat görmemiş, daha doğru bir tabirle ihmal edilmiş çocuklara yönelik başlattığımız ‘Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele’ projemizi Valiliğimiz koordinasyonunda yürütüyoruz. Eğer çocukların elinden tutmazsanız, şiddete bulaşabilirler, bağımlılıkla yüzleşebilirler. Eğer siz zamanında ilkokul, ortaokul, lise çağındaki çocukların elinden tutmazsanız risklerle karşılaşırsınız. Daha sonra bunları kazanmak için daha çok çaba sarf edersiniz. Kazanmanız da çoğu zaman mümkün dahi olmayabilir. Yaklaşık 20 bin çocuğumuz var. 6-7 bin civarında hamimiz var yani yaklaşık 11 bin çocuğumuzun hamisi var. Eşim ile benim de hamisi olduğumuz 6 çocuğumuz var. Bunu şunun için söylüyorum; ‘ya ben çocuklarımı yetiştirdim ve de vaktim var, haftada yarım saat bir çocuğa vakit ayırabilirim, onu hal hatır edebilirim, doğru rol model olabilirim’ diyenleriniz varsa hami olmaları bizi memnun eder. Akademisyenlerimiz var, ticarette, sanayide, bürokraside bir yere gelmiş insanlar var, her meslek grubundan gönüllü hamilerimizle birlikte bu çocuklarımızla ilgileniyoruz. Bu çocuklarımıza yönelik 19 tane proje başlığı, faaliyet türü var. Sosyal, sportif, kültürel etkinliklere bu çocukları katıyoruz. Diğer çocuklarla kaynaştırma çalışmaları yürütüyoruz. Özellikle değerler eğitimi başta olmak üzere diğer eğitimleri veriyoruz. Göz teması kuramayan, cümle kuramayan, hatta karşındakiyle konuşamayan çocuklarımız var bunlara yönelik önemli çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

“ÇOK İYİ ORGANİZE OLMUŞ”

Kocaeli’de Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin uyumlu çalışmalarının her yerde görülemediğini belirten Vali Yavuz: “Bu şehirde çok iyi organize olmuş bir belediye teşkilatı var. Ben birçok ilde çalıştım illerin kapasitesini ölçme ve kıyaslama imkânım var. Bu yüzden kendimize haksızlık yapmayalım. Kocaeli büyük ölçüde standartlarını aşmış bir şehir ve daha da iyi olabiliriz. Bu bağlamda birbirimizi cesaretlendirmek çok önemli, bu vesileyle bir kez daha kıymetli başkanımıza, kıymetli hanım kardeşlerimize, hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” dedi.  Konuşmaların ardından Rizeli vatandaşlarımızın sorularını içtenlikle cevaplayan Vali Yavuz,  Kocaeli'deki sıkıntı ve taleplerini dinleyerek istişarelerde bulundu. 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.