Vali Yavuz, Pandemi  Sürecini Değerlendirdi

Vali Yavuz, Pandemi Sürecini Değerlendirdi

Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları, Emniyet ve Jandarma yetkilileri ile bir araya gelerek Covid-19 da alınan tedbirler hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Covid-19 salgını ile mücadele için her fırsatta yetkililerle bir araya gelen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, salgın nedeniyle yoğunluk yaşanmaması için toplantılarını gün boyu sürdürüp, yetkililerle ayrı ayrı bir araya gelerek İlimizdeki pandemi sürecini her yönüyle masaya yatırdı.

İlk toplantısını; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan ve Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile yapan Vali Seddar Yavuz, Covid - 19 salgını ile ilgili ilimizde salgının seyri, filyasyon çalışmaları, alınan ve alınacak tedbirlerle ilgili çalışmaları değerlendirdi.

Vali Seddar Yavuz, daha sonra Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları,  Emniyet ve Jandarma yetkilileri ile Valilik Akçakoca toplantı salonunda bir araya gelerek Covid-19 da alınan tedbirler hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

SÜRECİ HEP BİRLİKTE YÖNETİYORUZ

Covid -19 salgınında yeni bir dönem içerisinde bulunduklarını vurgulayan Vali Yavuz, mevsimsel göç, okulların açılması ve iş hayatının da başlamasıyla birlikte vaka sayılarında artış gözlemlendiğini belirterek: “Yoğun bir şekilde alınan tedbirlerin eşliğinde yaşanan bu süreci hep beraber yönetiyoruz. Bu noktada en önemli husus; hayatın olağan akışını sekteye uğratmadan sistemi döndürmemiz gerekmektedir.  Yaşanan bu sürece uyum sağlayarak salgınla yaşayabilmenin koşullarını yerine getirip, maskemizi doğru bir şekilde takıp, mesafeye dikkat ederek, ellerimizi sık sık yıkayacağız.

İŞARETLEME YAPILACAK

Halkın yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak, meydan ve otobüs durakları da dahil sigara içme yasağının getirildiğini ve denetimlerin yapıldığına da değinen Vali Yavuz: Sigara içilmesini yasakladığımız yerlere Belediyelerimiz tarafından süratle uyarı levhalarının koyulması ve vatandaşlarımızın bilgi sahibi olmaları noktasında işaretleme yapılması gerekmektedir.

Zamanında ve hızlı bir şekilde alınan Karantina kararlarının bu süreçte önemine değinen Vali Yavuz; “vakalarda kümelenme, yoğunlaşma olup Karantina uygulanması gereken bina, cadde, sokak, apartman gibi alanlarda karantina kararlarının zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde alınması ve alınan kararlarında ilgili alan ve bina girişlerine asılacak görsellerle vatandaşlarımızın dikkatini çekecek şekilde ilan edilmesi hastalığın bulaşı noktasında çok önemlidir. ” dedi.

2-689.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.