Vali Yavuz, Artvinliler ile bir araya geldi

Vali Yavuz, Artvinliler ile bir araya geldi

Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonunu ziyaret eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Başkan Mikail Kalyoncu ve yönetimiyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu Başkanı Mikail Kalyoncu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Yavuz, federasyon tarafından sunulan hizmetler, uygulanan projeler ve faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı. Selamlama konuşmalarını yapan Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu Başkanı Mikail Kalyoncu : “Sayın Valim, öncelikle bu davetimize iştirak ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bizleri bu akşam gerçekten onore ettiniz. Bu vesileyle bir Kocaelili olarak size yapmış olduğunuz çok önemli faaliyetlerinizden dolayı sizlere müteşekkiriz” dedi. ,

 

“HAK ETTİĞİ YERDE OLMASINI ARZU EDİYORUZ”

Doğudan batıya akraba toplulukları ile bir bütün olduğumuza değinerek sözlerine başlayan Vali Yavuz: “Biz doğusu batısı, kuzeyi güneyi ve dün birlikte yaşadığımız tüm coğrafyadaki kardeşlerimizle birlikte bir bütünüz ve beraberiz. O yüzden Türkiye 85 milyondan ibaret değil ve büyüklüğümüzün farkında olmak gerekir. Biz büyüklüğümüzün farkına vardığımız zaman başka bir ülke olduğumuzu da fark edeceğiz. O yüzdende biz sizlerin Kocaeli’de olmanızdan, kendi kültürünüzü, örf ve adetinizi, mutfağınızı burada yaşatmanızdan mutluluk ve gurur duyuyor ve bunun çok daha elzem olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yerel değerlerin kaybolmasını biz asla arzu etmiyoruz. Yerel değerlerin bütünü tamamladığını düşünüyoruz. Bu yüzden biz bütün bir coğrafya ile bütün renkleriyle bunları kucaklıyor ve herkesin bu ülkede hak ettiği yerde olmasını arzu ediyoruz.

 

“KİM OLDUĞUMUZU UNUTMAMALIYIZ”

Gerçekten büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Örfümüz, âdetimiz, hayata bakışımız, hayatı algılayış biçimimiz etkileniyor ama bir şey etkilenmemelidir. O da kim olduğumuzu unutmamızdır. Kim olduğumuzu unutmamalıyız. Bunu unutmaya başladığımızda sorunlarımız artar.  Gidecek çok yolumuz, alacak çok mesafemiz var. Bunu yapabilmemizin yolu birbirinizi sevmekten geçiyor. Siyasi görüşü ve felsefi düşüncesinden dolayı aranıza mesafe koymayın. Kucaklaşalım, hep birlikte bu ülkeyi daha iyi bir ülke haline getirelim ve büyük Türkiye’nin nimetlerinden hep beraber istifade edelim. Ben bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerin her daim hizmetinde ve emrinde olmaktan gurur duyuyoruz. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Huzurlu ve mutlu günlerde tekrar buluşalım. Bir isteğiniz olduğunda her zaman her daim kapımız, gönlümüz sizlere açıktır. Sevgiyle saygıyla selamlıyor, hayırlı akşamlar diliyorum” dedi. Toplantıya katılım sağlayanların ihtiyaç,  sorun ve taleplerini dinleyen Vali Yavuz, çözümü noktasında gerekenlerin yapılacağını belirtti. Karşılıklı istişarelerin yapıldığı ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

 

manset-2-385.jpg

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.