VALİ HÜSEYİN AKSOY: “Eğitim bizim olmazsa olmazımız”

VALİ HÜSEYİN AKSOY: “Eğitim bizim olmazsa olmazımız”

Çayırova’da muhtarlar toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy eğitimden, sağlığa, güvenliği kadar bir çok konuda açıklamalar yaptı. Aksoy, “Eğitim bizim olmazsa olmazımız”dedi.

Çayırova Muhtarlar toplantısı,  Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un Başkanlığında gerçekleştirildi. 
 
Çayırova Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Aksoy’un yanı sıra  Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova Muhtarlar Dernek Başkanı Hasan Özkoca, Kamu kuruluşlarının İl ve İlçe Müdürleri ile Çayırova İlçesi Muhtarları katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmada  her ay düzenli olarak muhtar toplantılarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:
EĞİTİM BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ.
Eğitim konusu bizim en öncelikli konularımızın başında geliyor. Muhtarlarımızın eğitimle ilgili yürüttüğümüz çalışmalarda bizlere geçmişte olduğu gibi bugün de destek vermelerini özellikle bekliyoruz. Eğitim bizim olmazsa olmazımız.  Okul çağında olup da okula devam etmeyen hiçbir öğrencimizin kalmaması bizim hedefimizdir. Bölgenizde okul çağında olup, okula devam etmeyen öğrencimiz varsa, onları mutlaka okula kazandırmak konusunda, Milli Eğitim Müdürleri arkadaşlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam etmemizde büyük önem var. Okul yaşını geçmiş çocuklarımız olabiliyor. Onları da Açık Ortaokul ve Açık Liseye yönlendirerek, onların da eğitim dışı kalmamaları adına bu çalışmalarımızı sürdürmemizde büyük yarar var. Çocuklarımızın eğitiminin en üst noktaya taşınması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda ilçelerimizde Kaymakam arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir gayret içerisindeyiz. Okumaz yazmazımız hemen hemen kalmadı”
HER OKULUMUZA BİR İRTİBAT GÖREVLİSİ 
Okulların güvenliği konusunda da açıklamalar yapan  Vali Aksoy, “Okullarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Her okulumuza bir irtibat görevlisi belirledik. Polis bölgesinde Polis, Jandarma bölgesinde Jandarma irtibat görevlileri var. Herhangi bir olumsuzluk olduğunda okul yönetimiyle doğrudan temasa geçerek işlemler hızlı bir şekilde sürdürülmektedir.”dedi
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE 
Kocaeli’de en önem verdiğimiz alanlardan bir tanesi de bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadeledir diyen  Vali Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ Bu konuda güvenlik birimlerimizin yoğun gayretleri ve çalışmaları var. Uyuşturucu ile mücadele konusunda çok sayıda operasyon gerçekleştirildi, çeşitli maddeler yakalandı ve suçlular da adalete teslim edildi. Sadece uyuşturucu değil, bağımlılıkla mücadele bizim esas konumuzdur. Sigara, alkol, madde ve elektronik bağımlılığı gibi farklı başlıklar altında bu bağımlılıklarla ilgili farklı çalışmalarımızı sürüdürüyoruz. Bu konuda yapılan çalışmalarımıza destek olmanızı istiyoruz. Çünkü sadece güvenlik birimlerimizin tek başına verdiği mücadele yeterli değil. AMATEM ve ÇAMATEM ile ilgili yapılan çalışmalarda; ihalesi yapıldı, üniversite kampüsü içerisinde inşaatına başlandı. Önemli bir eksikliğimizi inşallah bu inşaat da tamamlandığında gidermiş olacağız. Uyuşturucu ile mücadele konusunda, İçişleri Bakanlığımızın geliştirdiği ve akıllı telefonlara yüklenen uyuma programı var. Bu uyuma projesi kapsamı içerisinde ihbar yapılabiliyor. İhbar yapan kişininde ismi gizli tutuluyor. Bu hususlarda vatandaşlarımızı bilgilendirmenizde büyük yarar var. 
Zaman zaman uluslararası göç dalgaları oluşabiliyor. Bölgenizde tanımadığınız şüpheli şahıslar varsa bunları mutlaka güvenlik birimlerimize bildirmelisiniz. “dedi.
MUHTARLARI DİNLEDİ
Toplantının ardından Vali Hüseyin Aksoy, muhtarların sorun ve taleplerini dinleyerek, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdürlerine  talimat verdi.muhtarlar.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.