Vakfa bağış iddiasını Çiftçi yalanladı

Vakfa bağış iddiasını Çiftçi yalanladı

Çayırova Belediye Meclisi’nin ocak ayı toplantısında CHP Grubu adına Halis Koç türlü iddialarda bulundu. Belediyede iş görmek isteyenlere yönelik vakfa bağış dayatma iddiasını Çiftçi yalanladı

Çayırova Belediye Meclisi’nin ocak ayı olağan toplantısı ilk oturumunda CHP Grubu adına söz alan Meclis üyesi Halis Koç yerel seçimlerin üzerinden üç yıl geçmesine karşın Çayırova Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ile bir yatırımda bulunduğunu görmediklerini söyledi. Koç, “Üç yıl içinde belediye bütçesinin yüzde 10-15’i kadar bir yatırım gerçekleşti. Emek ve İnönü’de asfaltlama ile iki üç park görüyoruz. Sayın başkanın yaptığı işe bakıyoruz, reklam gideri yaptığı işten daha fazla” dedi. Sağlık Bakanlığı’nca yapılan hastanenin hafriyatının 3-4 aydır devam ettiğini kaydeden Koç, “Bizim başkan, kendi yaptığı yatırım olmayınca tüm reklam panolarında hastane reklamı yapıyor” diye konuştu.

DEMİR KONMUŞ, ONLAR DA PASLANMIŞ

Belediye tarafından yapımı üstlenilen kent meydanına AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker dahil siyasetçilerin gelip bilgi aldığını anımsatan Koç, “Bizler de CHP Grubu olarak kent meydanında neler yapılıyor diye merak ettik. Sadece 3-5 ton demir konmuş, onlar da paslanmış. 40-50 metrekarelik hafriyat alınmış, temel atılmamış. Müteahhide teslim edilen alanda başka da bir çalışma görmedik” dedi.

İNŞAATI SÜREN TEK YAPI

30 Temmuz’da temeli atılan engelliler merkezinin de ilk gün olduğu gibi temeline beton dökülerek kaderine terk edildiğini kaydeden Koç, “İnşaatı devam eden sadece Zeray İnşaat tarafından yaptırılan bilgi evi ve aile sağlığı merkezi var” dedi. Koç, KBB ile İSU’nun da Çayırova’da yeterince yatırımda bulunmadığını kaydetti.

KAZAYA SEBEBİYET VERMEYELİM

Sözlerine ilçedeki kimi sorunlara değinerek devam eden Halis Koç, “Akse Mahallesi, Nazım Hikmet Caddesi üzerinde refüjlerdeki aydınlatma direklerinde eğilenleri gördüm. Sayın başkandan ricam şiddetli fırtınalar sonrası cadde ve sokakları dolaşsınlar, kazalara sebebiyet vermeyelim“ dedi.

ADNAN KAHVECİ’DE İSRAF

Halis Koç, Adnan Kahveci Caddesi ile Fatih Caddesi’nin kesiştiği yerde de 30-40 metrelik alanda 3-4 defa asfaltın sökülüp döküldüğünü kaydedip vatandaştan israf olduğuna dair şikayetler aldıklarını dile getirdi. Koç işlerin planlama ile yapılması durumunda israfın önüne geçilebileceğini söyledi.

VAKFA BAĞIŞ ZORLAMASI

Belediyede sözleşmeli çalışanların 2021 yılı sözleşmesine göre geriye dönük bedellerinin kısmi ödendiğine dair şikayetlerin de olduğunu öne süren Halis Koç belediyeye işini görmek için gelen vatandaşlardan bir vakıfa bağışta bulunma zorunluluğu getirildiğine dair de duyum aldıklarını belirtti. Halis Koç, “Şayet böyle bir durum varsa bu işlerden vazgeçelim” dedi. Koç ayrıca kaçak yapılara dair denetimlerin konuya dair bilgisi olmayan kişilerce yapıldığına dair duyumlar aldıklarını belirtip böyle bir durum varsa önüne geçilmesini istedi.

İSRAF SÖZ KONUSU DEĞİL

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi yatırım yetersizliği eleştirisine dair, “Göz var ama görmüyorsa ona yapacak bir şey yok” dedi. Fen İşleri Müdürü Mustafa Yurttaş’a söz vererek verdiği yanıtlarda ise engelliler merkezinin 2022 ödeneğiyle ihalesinin yapıldığını, kent meydanında forze kazık çalışmasında zeminden ötürü sıkıntı yaşandığını, Adnan Kahveci Caddesi üzerinde ise İSU kaçağı tespitinden ötürü tamirat gerçekleştiğini, anılan yerde yine kazı yapılabileceğini ancak israfın söz konusu olmadığını söyledi.

İHTİYAÇ OLAN YATIRIMLARI YAPACAĞIZ

Nazım Hikmet Caddesi üzerinde eğilen direklerin SEDAŞ üzerinden takip edilmesinin talimatını veren Çiftçi, “Halkı yanıltmaya çalışıyorsunuz ama başaramazsınız. Göreve geldiğim ilk gün de söyledim. Biz Çayırova’nın ihtiyacı olan yatırımları yapacağız. ‘Yaptı’ desinler diye yatırımda bulunmayı uygun görmem. Bütçemizi yönetebilir hale geldik, piyasaya kuruş borcumuz yok. Devlete borçlarımızı azaltıyoruz. Bunlar değerli şeylerdir. Çayırova’nın 1992’den bu yana belki de tarihinde olmayan, ulaştığımız bir sonuçtur” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN

Kaçak yapıların denetiminde usulsüzlük varsa ve vatandaşa işinin görülmesi için vakfa bağış dayatmasında bulunuluyorsa, her iki konu içinde suç duyurusunda bulunulmasını isteyen Çiftçi, “Kaçak yapılarda usulsüzlük varsa, ilgili vatandaş veya muhalefet partisi olarak siz suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Biz harici personel görevlendirmedik. Dışarıdan birileri, ‘Belediyeden geldik’ diye dolandırıcılık yapıyor da olabilir. Biz emlak beyan değerlerine esas güncelleme çalışması yapıyoruz. Vakıflara bağış şartı iddiasında bulunuyorsunuz. Bu konuda da savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Böyle bir faaliyet bizde olmadı, olmazda” dedi.

PARTİ TOPLANTISI DEĞİLDİ

CHP’li meclis üyesi Halis Koç toplantıda yeniden söz alarak bu sefer AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay’ın 16 Aralık’ta sosyal medyadan fotoğrafla paylaştığı, Çayırova Belediyesi eski Başkanı Faruk Taşçı’nın da yer aldığı toplantının detayını sorup maliyetinin kim tarafından karşılandığının açıklanmasını istedi.

Başkan Çiftçi, “Benim bildiğim kadarıyla, danışma kurulu toplantısı değildi. Faruk Taşçı biliyorsunuz devlet memuru. Orada kanaat önderleri ve toplumda fikrine istişare noktasında danışacağımız kişilerdi. Siyasi partinin düzenlediği bir toplantı değil. Biz bu toplantılara, bütün halkımızın fikrini dinlemek üzere devam edeceğiz. Sizleri de davet edeceğiz” diye yanıt verdi.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.