Vakaların yüzde 30’u mutant!

Vakaların yüzde 30’u mutant!

Kocaeli’de vaka sayılarının hızla yükseldiğini ve önlemlere daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, Kocaeli’deki vakaların yüzde 30’unun mutant olduğunu söyleyerek tablonun ağırlaşabileceğine dikkat çekti.

Kocaeli’de korona virüs vaka sayılarının her geçen gün giderek artmasına karşı Kocaeli Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ömer Ardaman, vatandaşları uyardı.  Özgür Kocaeli Gazetesi haberine göre, Daha fazla önlem alınması gerektiğini ve normalden daha dikkatli davranmak gerektiğini söyleyen Dr. Armadan, Kocaeli için sevindirici olan bir noktayı da açıkladı. Yoğun Bakım yatağı ve servislerde yatak bulunduğunu belirten Ardaman, ancak vaka sayısının bu düzeyde yükselmeye devam etmesi halinde hastanelerde de ciddi sıkıntıların yaşanabileceğini kaydetti.

ŞUAN YOĞUN BAKIMLARDA CİDDİ SIKINTI YOK

Vaka sayılarının çok yüksek olduğunu belirten Ardaman, “Yeni dönemde virüs gençleri ve çocukları da çok tutmaya başladı. Şu anda yoğun bakımlarda çok ciddi bir sıkıntı yok. Servislerde de yatak bulmak çok büyük sıkıntı olmuyor. Bir hastanede bulunmazsa başka bir hastanede yatak bulunabiliyor. Ancak bu vaka artışı hızıyla yakında hastanelerde de ciddi sıkıntılar baş gösterecektir. Şu anda yoğun bakım ve servis yataklarında diğer illerden iyi durumdayız” dedi.

AŞI SIRASI GELENLER YAPTIRSIN

Kocaeli’de mevcut vakaların yüzde 30’nun mutant virüs olduğunu söyleyen Dr. Ardaman, “Mutant virüs çok hızlı yayılıyor. Bu nedenle daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Aşı sırası gelenler mutlaka aşılarını yapmalı. Aşı hastalığın daha hafif atlatılmasını ve ölüm oranlarının az olmasını sağlıyor. Virüsün daha fazla yaygınlaşmaması için daha fazla dikkat etmeliyiz. Tedbirlere daha çok uymalıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.