“Vaka artışı ile ölüm oranlarını karıştırmayalım”

“Vaka artışı ile ölüm oranlarını karıştırmayalım”

Son zamanlarda çoğalan koronavirüs vakaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Çakır, “Vaka artışı ile ölüm oranlarını karıştırmayalım” dedi.

Kocaeli Devlet hastanesi Başhekimi Adem Çakır, Bayram sonrasında oluşabilecek riskler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başhekim Çakır yaptığı açıklamada, “Delta varyantı sanıldığı gibi ölümcül değil, fakat delta plus için herhangi bir yorumda bulunmak için erken. Vakalar eski nazaran iki katına çıkmış durumda, fakat ölüm oranına baktığımızda durum daha farklı olarak karşımıza çıkıyor. Ölüm oranlarında yüzde 35’lik artış görülüyor. Bu ikisini karıştırmamak gerekiyor” dedi.

“VİRÜS BİZİMLE YAŞAMAYA ALIŞTI”

Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Adem Çakır virüsün geldiği durumla ilgili olarak, “Virüs bizimle yaşamaya alıştı. Fakat Öldürücülüğünde bir şey kaybetmedi. Aşı karşıtlığına aldırış edilmemesi gerekiyor. Mevzu bahis canlarımız. Bu virüsün şakası yok. En yakın zamanda aşı olunması ve toplumun tamamının aşı ile bağışıklığı kazanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.