Uzmandan 10 üzerinden 9 İlk mimarlarından alkış

Uzmandan 10 üzerinden 9 İlk mimarlarından alkış

Çayırova Belediyesi’nde bu yıl yedinci, bu dönem ikinci kez düzenlenen basketbol turnuvasına, kıdemli sunucu Rubi Can İçliyürek, 10 üzerinden 9 puan verdi. İlk beş turnuvanın mimarları, Ziyaettin Akbaş ve Mücahit Sak kutladı

Çayırova Belediyesi’nde bu dönem ikincisi, belediye tarihinde yedincisi gerçekleşen basketbol turnuvasına, turnuvalar uzmanı Rubi Can İçliyürek tarafından 10 üzerinden 9 puan verildi. Bugüne kadar çok sayıda turnuvada sunumu üstlenen, Çayırova Belediyesi’nin turnuvasında da sunumu ile birlikte üstlenen İçliyürek özetle şunları kaydetti:

 

“İlk defa bir turnuvada iki kişi sunum yaptık. Sadece mesleğimi merkeze aldığımızda aslında puanım 10 üzerinden 10. Ancak turnuvanın ilk gününde hakemlerin bazı kuralları uygulamadığı gerekçesiyle bazı takımların şikâyetleri oldu. Bir puanı oradan kırdım.”

 rubi-can-icliyurek.jpg

Özünde hakemlerin yönetiminin kendi işini etkilemediğini, turnuvaya katılan takımlardan arkadaşlarının da memmun kaldığını belirten İçliyürek ayrıca özetle şunları kaydetti:

 

“Belediyenin bana ve ekip arkadaşım Yunus Emre Çiftçi’ye yaklaşımı çok iyiydi. Otelde konakladık. 4*4’lük ağırlandık.

 

Bugüne kadar görev aldığım turnuvalarda hep tek MC (sunucu) olarak katılırdım. İlk defa, iki kişilik bir ekipte görev aldım.

 

Turnuvada eksiklik yoktu. İlk gün, özellikle sahasından çok etkilendim. Dört ayrı sahanın tahsis edimesi, basit gelecek ama numaralandırılan sahalara saha numarası yazan kağıt asılması işimi çok kolaylaştırdı. Başka turnuvalarda bu yoktu. Maçı anlatırken çok zorlanıyordum.

 İlk gün oyuncular, hakemlerin kuralları uygulamadığından yakındı. Sayı yiyen takımın topu alıp çıkmadığı belirtildi.

 İlk gün; iki maç yazılan takım da vardı. Tek maç yazılan da. İlk gün hiç maç oynamadan ikinci gün sürdürebilen takımlar oldu. İlk gün hükmen kazanan takımlar kendi arasında hazırlık maçı oynayabilirdi.

 Katılan takım sayısı çok fazla oldu. Bence ödülün iyi olması, katılımı arttırdı.”

 

**

 “Metin Abi çok iyi

organize etti”

 

“Metin Abi’nin (Metin Gezginci, Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı Teknik Direktörü) turnuvadaki maçları organizesi çok iyiydi. 88 takım eleme usulü mücadele etti ke kolay değildi. O şematik de işimi çok kolaylaştırdı.”

 metin-gezginci.jpg

Metin Gezginci, üç sayı yarışmasının ikincisi Berkay Eren ile.

 

**

 

“Rubicanjr” 6 yılda

9 turnuva sundu

28 yaşındaki Rubi Can İçliyürek’in mahlası, “Rubicanjr”.

Turnuvalarda sunuculuk tecrübesi ise aşağıdaki gibi:

 

2016 – 2019  Sabancı Üniversitesi Offtown festivalleri

 2018 – DEGİAD – Denizli Genç İş Adamları Derneği – Basketbol Turnuvası

 2019 – Turgut Atakol turnuvası

 2019 – 29 Ekim 3*3 basketbol turnuvası

2021 – Kadıköy Belediyesi 3*3 basketbol turnuvası

 2022 – Navasartyan Yaz Festivali 3*3 Basketbol Turnuvası (Spor Bakanlığı destekli)

 2022 – Ses 3*3 basketbol turnuvası

 2022 – Mr.Basketball 3*3 basketbol turnuvası

 TAKIM TECRÜBELERİ

 2016 – 2019  Sabancı Üniversitesi Basketbol Takımı

 2018 – 2019 Galatasaray Kadın Gelişim – İstanbul BBSK – Demir İnşaat Büyükçekmece

 2019 – 2020 Beşiktaş TRC İnşaat

 2020 – 2021   Beşiktaş Icrypex – Beşiktaş HDI Sigorta

 2021 – 2022 Covid nedeniyle ara verildi

**

 

Çayırova Belediyesi eski Başkanı Ziyaettin Akbaş:

 

En güzelini Çayırova

Belediyesi yapıyor

 

Çayırova Belediyesi’nde sokak basketbolu turnuvalarının ilk beşi, Ziyaettin Akbaş’ın belediye başkanlığı döneminde, 2009-2014 yılları arasında düzenlendi. Akbaş bu yılki turnuvaya dair şunları kaydetti:

“Spor bir kentte ortak heyecan oluşturmanın en iyi araçlarından biri olarak bilinir. Bu amaçla Belediyeler spor organizasyonlarına önem veriyor. Bölge belediyelerimizde bunu en güzel Çayırova Belediyemiz yapıyor. En son yapılan sokak basketbol organizasyonu en güzel örneklerinden sadece biri. Emeği geçenleri, katılım sağlayan sporcuları, izlemek için zaman ayıran sporseverleri tebrik ediyorum.”

 ziyaettin-akbas.jpg

Ziyaettin Akbaş, 26 Eylül 2011’deki üçüncü turnuvada konuşurken.

 **

MÜCAHİT SAK

 Düzenleyenin eline

sağlık. Gurur duydum

 mucahit-2.jpg

Mücahit Sak, Çayırova’da İlçe Spor Müdürü görevindeyken, belediyenin düzenlediği turnuvaya kurumsal paydaşlık etti. Aynı görevle Gebze’ye atandığında da, turnuvayı bu sefer Gebze’de sürdürdü.

mucahit-1.jpg

Fotoğraf, Cumhuriyet Meydanı’ndan. Tarih: 16 Mayıs 2015.. Sak’ın yanındaki isimler Gebze İlçe Spor Müdürlüğü’nden Selçuk Şahin ve Emrah Şensoy ile arkadaşları Emrah Denizli. 2014’te seçilen Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci turnuvayı 2015’te askıya aldı. Demirci dönemi boyunca turnuvayı askıdan hiç indirmedi!

  Mücahit Sak bu yılki turnuvayı sosyal medyadan, “Düzenleyenlerin ellerine sağlık. Gurur duydum. Her yıl daha da güzel olmasını dilerim” ifadesiyle kutladı.

 **

Sunuculukta 1.5 yıllık deneyim

yunus-emre-ciftci.jpgTurnuvada diğer sunucu Yunus Emre Çiftçi’nin takma adı, ItsScreaminTime. 2021 yılının mart ayından beri sunuculuk yapan Çiftçi,; Harem Spor, İstanbul Basket Kemerburgaz, Beylikdüzü Basketbol İhtisas, İstanbul Efendileri, Vefa, Lima Spor, Uludağ Basket NBSD, Kalamış Khalkedon, Kadıköy Basketbol, CSKA Kadıköy İstanbul, Ünsped Spor ve Boğaziçi Basketbol takımları ile çalıştı.

  **

BİR ÖNERİ

 Ücretli olursa maça çıkmayan olmaz

 oneri.jpg

Turnuvada bu yıl mücadele eden takımlardan isminin saklı tutulmasını isteyen bir sporcu, maça çıkmayıp hükmen yenilen takımların, rakiplerinin performansını olumsuz etkilediğini belirtip, “Bence turnuvaya katılımın bütçeyi sarsmayacak bir katılım bedeli olmalı. Bu şekilde maça çıkmama vakalarının önüne geçileceğini öngörüyorum” dedi.

**

10 üzerinden dokuz

puanı bu ekip getirdi

 alkis-1.jpg

 Çayırova Belediyesi’nin sokak basketbolu turnuvası bir takım istisnalar hariç katılımcı takımlardan da yüksek puan ve övgü edindi. Belediyenin, “İkinci gün çok maç oynandı”, “Takım sayısı azaltılmalı veya saha sayısı arttırılmalı”, “Hükmenlerin önüne geçmek için katılım bedelli” gibi yapıcı eleştiri ve önerileri değerlendirerek önümüzdeki sene çıtayı yükseltmesi bekleniyor.

alkis-2.jpg

Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu (Soldaki) Çayırova Belediyesi Spor İşleri Müdürü Muhammet Nizamoğlu (Sağdaki) 

Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı Teknik Direktörü Metin Gezginci,

alkis-3.jpg

Belediye Basın Yayın’dan Ali Yeşilyurt (sağdaki)

alkis-4.jpg

ve beraberindeki ekip belediyenin turnuvadan yüksek beğeni ile çıkmasını sağladı.

 

alkis-5.jpgalkis-6.jpg

TUZCU GAZETEMİZE DEĞERLERDİRDİ

Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu turnuvayı gazetemize değerlendirdi. (Yarın)

AKP HEYETİNDEN YARIN TAKİP

AKP Çayırova İlçe yöneticilerinden İsrafil Kanbul ve beraberindeki heyet turnuvayı yerinde izleyip değerlendirdi. (Yarın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.