UZMAN İSİM UYARIYOR:   YKS’de en büyük sorun yanlış tercihten kaynaklanıyor!

UZMAN İSİM UYARIYOR: YKS’de en büyük sorun yanlış tercihten kaynaklanıyor!

Sevinç Eğitim Kurumları Eğitim Öğretim Direktörü Murat Gürsoy; pek çok öğrencinin yanlış sıralama veya eksik form teslimi nedeniyle istediği okula yerleşemediğini, tersi durumun ise adaylara büyük avantaj sağladığını vurguladı.

ÖSYM başkanlığınca 17-18 Haziran tarihlerinde yaklaşık 3.5 milyon kişinin katılım sağladığı 2023 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonrası gözler sınav sonuçlarına ve tercih dönemi hakkında bilinmesi gerekenlere çevrildi. Milyonlarca öğrencinin 3 farklı oturuma girerek tamamladığı sınav sonuçları 20 Temmuz 2023 günü açıklanarak katılımcıları, en az sınav hazırlık süreci kadar önemli olan tercih dönemi hakkında şimdiden düşündürmeye başladı.

TERCİHLERDE ACELECİ DAVRANILIYOR
Öğrencilerin, 27 Temmuz- 8 Ağustos tarihleri arası devam edecek tercih dönemini tamamlamadan önce YKS tarafından paylaşılacak sınav kitapçığını dikkatle okumasının önemini hatırlatan profesyonel isim, “Üniversite adayları yıl boyunca sınava odaklandıkları için sonuçların açıklanmasından sonra nasıl bir yol haritası izlemeleri gerektiğini tam olarak bilmiyor ve tercihlerde aceleci davranıyor. Bu durum aslında gelecek planlarını yakından etkileyen tercih sürecinin göz ardı edilmesine neden oluyor. Sonuç olarak istediği yere değil de yanlış tercih nedeniyle denk gelen yere giren öğrenciler, başarılı bir kariyer planı da yapamamış oluyor. Dolayısıyla üniversite tercih döneminin en az sınav hazırlık dönemi kadar önemsenmesi, profesyonel destekle birlikte sürdürülmesi ve her adayın potansiyel hatalar hakkında bilgi edinmesi gerekiyor” diye konuştu.
TUĞÇE YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.