“Uyumayın, yolsuzluğa göz yummayın"

“Uyumayın, yolsuzluğa göz yummayın"

CHP Gebze eski ilçe başkanı Recep Dursun Gebze Belediyesi’nin çöp ihalesiyle ilgili olarak, “Uyumayın, yolsuzluğa göz yummayın, sesinizi yükseltin, itiraz edin, hep beraber hesap soralım” dedi

CHP Gebze eski ilçe başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinde Gebze Belediyesi Başkan adayı olan Recep Dursun Gebze Belediyesi’nin çöp ihalesiyle ilgili olarak şok bir paylaşımda bulundu. CHP’li Dursun, “Gebze Belediyesi Çöp İhalesinde Pis İş Ve İlişkiler! Darıca Belediyesi 11 çöp aracını 2.750.000 TL’ye satın alıyor. İzmit Belediyesi 73 çöp aracını 27.000.000 TL’ye satın alıyor. Gebze Belediyesi yıllığı 22 milyondan sadece 43 aracı üç yıllığına personelsiz 2019 yılı Ekim ayında 67.887.600 TL+KDV’ye kiralıyor.

NEDEN KİRALAMA YOLUNA GİDİLDİ?

Kimden mi? Bildik şirketten. Teknik Katı Atık Yönetimi Ltd.Şti. Üstelik araç personeli de belediyeden. Personellerin maaşları, sigortası da belediyeden bir yıllık kiralama bedeli ile 43 aracın tamamı satın alınıp, belediye envanterinde kalıp, diğer iki yıl için ödenecek 45.000.000 TL belediye kasasında kalması mümkün iken neden kiralama yoluna gidildi? Neden yaklaşık 45.000.000 TL fazladan ödeme yapılıyor? Üstelik araçlar üç yılsonunda yine kiralayan şirkete ait olacak ve ikinci el satıp bu bedellerde ihaleci şirkete kalacak.

ADRESE TESLİM İHALE

Gebze Belediyesi 2019 yılında alelacele diye Gebze halkının parasını neden Teknik Katı Atık Yönetimi Ltd.Şti’ne aktarıyor? Bu israfın/yolsuzluğun devasa boyutu neden görmezlikten geliniyor? Kim bu şirket? Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile bu şirket arasında ne tür bir bağ var? Veya belediye başkanıma bu şirkete çöp ihalesi verilmesi hususunda baskı mı yapıldı? Yangından mal kaçırır gibi, ivedi diye böylesi devasa bir bedel ve haksız kazanç aktarımına nasıl imza atıldı? Gebze halkına hizmet için harcanması gereken bir para, neden bildik adrese teslim ihale ile bu şirkete verildi?

YANDAŞ ŞİRKETLERE AKTARILIYOR

Bu şirket kimin veya kimlerin? Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz neden sorulara cevap vermiyor? İzmit Belediyesi 73 aracı 27.000.000 TL ile satın alıp çöp hizmetini üçte bir fiyatına İzmit halkına sunarken, Gebze Belediyesi neden üç katı bir maliyetle çöp hizmetlerini adrese teslim ihale ile hep aynı şirkete veriliyor? Belediyenin kasasından fazladan ödenecek yaklaşık 45.000.000 TL Gebze halkının parası değil mi? Bu yanlıştan ısrar edip hala yandaş şirketlerin kasalarına milletin parasını aktarmaya devam mı edilecek?

İNANCINIZLA BAĞDAŞIYOR MU?

Bu haksızlık, israfa ve yolsuzluk inandığınız hangi değerler ile örtüşüyor? Millet ekonomik kriz altında, AŞ ve iş sorunu yaşarken, milletten aldığınız yetkileri kötüye kullanıp yandaş şirketlere haksız kazanç sağlamanız inancınız ile bağdaşıyor mu? Son sözüm; Sessiz kalıp, görmezlikten gelen Gebze’de yaşayan, Gebze’den ekmeğini kazanan, yerel basın, STK, esnaf ve tüm siyasi partilere! Uyumayın, yolsuzluğa göz yummayın, sesinizi yükseltin, itiraz edin, hep beraber hesap soralım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.