Uyku laboratuvarı hizmete başladı

Uyku laboratuvarı hizmete başladı

Darıca Farabi Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde bölgede büyük bir ihtiyaç olan Uyku Laboratuvarı hizmet vermeye başladı.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sunduğu hizmetleri son teknoloji ve yeniliklerle güncel tutmaya devam ediyor. Uyku sorunu olan özellikle uykuda nefes kesilmesi (uyku apnesi) şikayeti olan hastalar için hastane bünyesinde uyku laboratuvarı hizmet vermeye başladı.

Laboratuvarda horlama, uykuda nefes durumları ve uykusuzluğa neden oluşturabilecek sebeplerin araştırılabildiği bir ünite oluşturuldu.

Uyku bozukluklarıyla ilgili hastalıkların teşhis ve tedavisi amacıyla kurulan bu laboratuvarın 2(iki) uyku odasıyla hasta kabulüne başladı. Artık uykuda; horlama, nefes kesilmesi, nefes darlığı ve boğulma hissiyle uyanan, uyku esnasında diş gıcırdatma gibi şikayetleri olan hastalar uyku laboratuvarında inceleyebilecekler. Ev ortamı hassasiyetinde oluşturulan özel odalarda, hasta uyurken gece boyu kayıt işlemleri gerçekleştirilmekte ve daha sonra uzman ilgili hekim tarafından hastanın sonuçları değerlendirilmektedir.

UYKU BOZUKLUĞU ÖNEMLİ SORUN

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hastane Yönetimi “ İnsanımızın sağlığını en iyi şekilde korumak ve en iyi hizmeti vermek için hastanemize yeni bir ünite kazandırmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Eksikliği büyük oranda hissedilen uyku laboratuvarlarının hastanemizde hizmet vermeye başlamasının bölge halkı için de büyük kolaylık sağlayacağı düşünülmektedir. Uyku bozukluğu, yaşam kalitesinin bozulması ile depresyon, dikkat bozukluğu, obezite, kronik ağrı, kalp rahatsızlıkları, inme, hipertansiyon gibi birçok sağlık problemine zemin hazırlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

İlgili bölüme uygun görüldüğü takdirde kayıt yaptırabilmek için Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Nöroloji Uzmanı Dr.Derya Konar’dan randevu alınması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.