Uyanık 'Change' çetesi, polise takıldı

Uyanık 'Change' çetesi, polise takıldı

Yurt dışından getirdikleri araçlara, deprem felaketinde perte çıkan araçların şaşe numaralını aktararak change yapan çete , Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertildi. Olayla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alınırken, piyasa değeri 5 milyon olan 10 araç ele geçirildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Ekipleri, bazı kişilerin yurt dışından getirilen araçları, change yaparak usulsüz olarak piyasaya sürdüklerine dair bilgilere ulaşınca hemen harekete geçti. Başlatılan takip, yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda 02 Mart günü Kocaeli ve İstanbul illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

5 GÖZALTI

Düzenlenen operasyonlarda, yurt dışından getirilen araçlara Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde perte çıkan araçların şase numaralını işleyerek piyasaya sundukları ileri sürülen şüpheliler M.D, Ü.A, M.Ç, R.H.A ve Y.Ç yakalanarak gözaltına alındı.

10 ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Şüpheliler ile birlikte gümrük değeri 5 Milyon TL olan ve kimlik bilgileri usulsüz bir şekilde bozularak piyasaya sürülen 10 araç ele geçirildi. Tamamlanan işlemleri sonrası, “5607 skm”, “resmi belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından adli mercilere sevk edilen şüphelilerden M,D tutuklandı. Diğer şüpheliler ise haklarında adli işlem uygulanarak adli kontrol kararı ile serbest kaldı.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.