USTAM’da ilk mezunlar iş başı yaptı

USTAM’da ilk mezunlar iş başı yaptı

USTAM Projesi’nde eğitimini başarıyla tamamlayıp iş sahibi olmaya hak kazanan 13 kursiyere sertifikaları Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katıldığı törende verildi.

Torun Bakır A.Ş.’de gerçekleşen sertifika törenine Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Sadık Uysal, Gökmen Mengüç, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Torun Bakır CEO’su Faruk Öz, Torun Bakır Şirket Lideri Gürbüz Erçin, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Gebze İŞ-KUR Müdürü Şener Palavar ve ilgili müdürler katıldı.“BİR MODELDE BİRLEŞTİK”
Sertifika töreninde konuşan Başkan Büyükakın, “Başarmış olduğumuz bir projenin meyvelerini alıyor olmanın ayrı bir mutluluğu ve keyfi var. Üniversitemiz ile birlikte bu projeyi yapıyoruz. Birsen Hocamız ve diğer hocalarımız bu projeye çok önem verdi. Aslında buradaki sorun insanları inandırmaktı. Bu da burada aşılmış oldu. Bir tarafta fabrikaları ziyaret ederken diyorlar ki, nitelikli eleman bulamıyoruz. Diğer tarafta sokakta gezerken gençlerle karşılaştırdığımda, onlarda bana, ‘İş bulamıyoruz’ diyor. İş ve çalışan arayan var ama ikisi birbirleri ile buluşamıyor. Baktık ki, iş arayanların iş bulmadaki kısmında bazı eksiklikler, işçi arayanların da işçi bulma niteliklerinde bazı sorunları var. Biz de bu ikisini bir modelde birleştirelim hedefi ile yola çıktık” dedi. 

 

“BİR MESLEĞE SAHİP OLDULAR”
Projenin iş hayatında gençleri bir adım öne çıkardığını belirten Başkan Büyükakın, “13 gencimiz, Torun Bakır A.Ş. tarafından bizim yürüttüğümüz projede CNC Freze Operatörlüğü konusunda yetiştirildi.  Şimdi onlar artık yapmaktan keyif alacağı ve çalışırken mutlu olacakları bir mesleğe sahip oldu. Torun Bakır da bunun ortamını sağladı. Normalde burada kursa başlayan 13 arkadaşımızın sadece 7’sine istihdam edilmesi taahhüt edilmişti. Şimdi firmamız güzel bir jest yaptı ve kursu bitiren 13 arkadaşımızın 13’ü de istihdam edilecek. Gerçekten bu şehrin çok önemli bir eğitim potansiyeli var. Diğer taraftan üretim potansiyeli var, diğer taraftan da yetişmiş insan potansiyeli var. Sadece aranan niteliklerin birbirleri ile eşleştirmeyi başardığımızda aslında çok ciddi bir mesafe kat edeceğiz.  USTAM projesi Kocaeli’nin geleceğine özellikle gençlere ve diğer tarafta üretim sektörüne çok ciddi katkı sağlayacak bir projedir” ifadelerini kullandı.

 

“SONUÇLARINI GÖRMEK SEVİNDİRİCİ”
Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı yaptığı konuşmada, “USTAM Projesi başlangıç olarak Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda başlayan ve üniversitemizin de destekleri ile devam eden bir projedir. Kocaeli Üniversitesi olarak Nuh Çimento Meslek Yüksek Okulumuz ile Ford Otosan Meslek Yüksek Okulumuzun laboratuvarları, altyapıları ve 46 öğretim elamanımızın desteğiyle bu süreç içerisinde yer aldık. Bu proje kapsamında 107 kişi için çok farklı başlıklarda eğitim programları gerçekleştirildi. Üniversite olarak üniversite-sanayi iş bilirliği noktasında birçok farklı kanalı hayata geçirmeyi arzulayan bir görüş içerisindeyiz. 70 bine yakın öğrencimizin 25 bin civarındaki bölümünün yer aldığı Meslek Yüksek Okullarının yeniden yapılandırılmasına gittik. Mezunlarımızın sanayinin çok ihtiyaç duyduğu ara eleman yetiştiren kurumlar olması için çalışmalar gerçekleştirdik. Meslek Yüksek Okullarımızın yapılandırılmasına da bu açıdan baktık. Üniversite ve sanayi işbirliğinde böyle bir rolü almaktan da oldukça mutluyuz. Bugün burada da böyle bir projenin somut sonuçlarını görmek oldukça sevindirici” diye konuştu.

 

ustam-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.