Usta Öğreticiler Gebze’de de dernekleşiyor

Usta Öğreticiler Gebze’de de dernekleşiyor

Pandemi sürecinin her tür sosyal destekten mahrum bırakılarak mağdur edilen kesimlerinden Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri birçok ilde dernekleşmişti. Gebze’de de dernek kurmak üzereler

Tek gelir kaynakları olan ek ders ücretini pandemi sürecinde kaybeden usta öğreticilerin bu yılın yaz aylarında başladığı dernekleşme çalışmaları Gebze’ye de sıçradı. Google arama motoru taramasına göre Adıyaman, Bingöl, Malatya, Elazığ, Erzurum, Mardin, Diyarbakır, Çanakkale, Hakkari Yüksekova’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde dernekleşen usta öğreticiler Gebze’de de dernek kuracak.

PANDEMİ SÜRECİ YAVAŞLATTI

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube’de önceki cuma günü gerçekleşen toplantıda arkadaşları adına sorunlarını anlatan ve uzmanlık alanı halk oyunları olan Sait Bilir dernekleşme girişimlerinin aslında daha eskiye dayandığını ancak pandemi sürecinin bu işleyişi yavaşlattığını kaydetti. Bilir, “Dernekleşmemizin amacı birlik beraberlik içinde olmak. Herhangi bir sıkıntı olduğunda tekrardan diri kalıp sorunları çözmektir” dedi.

İLK AŞAMADA SENDİKALARIN YER DESTEĞİYLE

Türkiye’nin pek çok ilinde usta öğreticilerin dernekleştiğini anımsatan Sait Bilir, “Birlikten güç doğar bilinciyle bizler kuracağız. Kurs mu açılmıyor örneğin, her türlü sorumuzun çözümü için bu tarz bir derneğe ihtiyaç var” dedi. Bilir derneği kurduktan sonra bir süreliğine Gebze’deki sendikalardan alacakları toplantı yeri desteğiyle bir araya geleceklerini, belli bir sayıya ulaştıktan sonra ise tabelalarını asacakları bir dernek yeri kurmayı hedeflediklerini söyledi.

HALK OYUNLARI AB’DE

MÜFREDATA GİRDİ

Bilir güncele dair sorunlara yönelik, “Ben ve bizler halk oyunları dersi de veriyoruz. Avrupa Birliği ülkeleri ek ders olarak halk oyunlarını eğitim müfredatına koymuşlar. Bizi okullara bile sokmuyorlar. Çocuklar halk oyunları kursuna katılınca halk oyununu öğrenmekten öte, özgüvene sahip oluyor. En güzeli budur” dedi.

GECE VARDİYASI ÇALIŞANIYIZ

Bilir ayrıca halk eğitim kurslarına katılan vatandaşların büyük kısmının gündüz vardiyaları çalışanları olduğunu kaydedip, “Yetişkinlerin gündüz işte olmasından ötürü kurslarımızı akşam saatlerinde düzenliyoruz. Bir tanımla gece vardiyası çalışanları, usta öğreticileriyiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.