ÜST DÜZEY SPOR SALONU

ÜST DÜZEY SPOR SALONU

Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel’de yapımı tamamlanan Başpehlivan Ahmet Taşçı Spor Salonu’nun tanıtım programı gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesi’nde yapımı tamamlanan spor salonunun tanıtım programı gerçekleştirildi. Bin 600 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olan tesis, 2 katlı olarak Avrupa standartlarının üzerinde modern bir yapı olarak inşa edildi. Modern tesise ‘Pehlivanlar Diyarı’ Karamürsel’in yetiştirdiği Türk güreş tarihinin önemli isimlerinden olan Başpehlivan Ahmet Taşçı Çok Amaçlı Spor Salonu ismi verildi. Tanıtım programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Spor salonlarımızı artık Avrupa standartlarından daha iyi hale getirdik. Avrupa’da yapılan spor salonlardan daha iyisini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

GENİŞ KATILIM

Karamürsel 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde gerçekleşen tanıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Genel Sekreter İlhan Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Halkla İlişkiler Basın Yayın Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Kültür ve Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mücahit Arslan, salona adı verilen Başpehlivan Ahmet Taşçı,  il ve ilçe protokolü, Büyükşehir Belediye yetkilileri, antrenörler,  öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi

YILDIRIM TEŞEKKÜR ETTİ

Tanıtım programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Karamürsel Belediyesi Başkanı İsmail Yıldırım, “Bu milletin hizmetinde olan kişiler olarak, insanımızı modern tesislerle ödüllendirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu güzel eseri bizlere kazandıran, Karamürsel’imize gerçekleştirdiği hizmetlerle ‘Huzurun Başkenti’ olmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na, genel sekreterimize ve ekibine teşekkür ediyorum“ şeklinde konuştu.

AVRUPA’DAN DAHA İYİ HALE GETİRDİK

Tanıtım programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli’mize bir yandan hizmetlerimizi devam ettirirken bir yandan çocuklarımızı unutmuyoruz. Spor salonlarımızı artık Avrupa standartlarından daha iyi hale getirdik. Avrupa’da yapılan spor salonlardan daha iyisini yapıyoruz. Biz bunları çocuklarımız için yapıyoruz. Biliyoruz ki bu salonlardan yetişecek gençlerimiz bizlerden alacakları emanetlerle yarın daha iyilerini inşa edecekler. Sizler en güzeline layıksınız” dedi.

ÖRNEK ALINMASI GEREKİYOR

 “Modern salonumuza Başpehlivan Ahmet Taşçı ismini verdik” diyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu “Kendisi güreşte zirveye çıkmış, dürüst, ahlaklı ilkeli, örnek alınması gereken bir sporcumuz. Bu salonlarda sporcu yetiştirmeye devam edecek. Karamürsel’imize hayırlı olsun. Daha güzel spor salonları inşa etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

GENÇLERİMİZ İÇİN İLHAM VERİCİ

 

Tanıtım programında son olarak konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise, “Eğitime önem vermeye devam ediyoruz. Okullarımızın fiziki yapısı kadar gençlerimizin spor yapabilecek alanlara sahip olmaları büyük önem taşımaktadır. Spor salonumuza Türk güreş tarihinin önemli isimlerinden Ahmet Taşçı’nın ismi verilmesi gençlerimizin için ilham verici olacaktır. Bu yönüyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOK AMAÇLI SALON

Karamürsel’de yapımı gerçekleştirilen spor salonu çok amaçlı olarak yapıldı. Bin 600 metrekare kullanım alanına sahip olan tesis, 2 katlı olarak inşa edildi. Tesiste basketbol, voleybol, güreş, karate gibi mücadele sporları da gerçekleştirilebilecek. Salonda ayrıca antrenör, hakem ve yönetim odaları, soyunma odaları, antrenman salonu, teknik odalar, dinlenme salonu, pilates odası, duş ve tuvaletler bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.