“Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız”

“Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız”

KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü SES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata memur zammı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü SES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata yaptığı açıklamada, “Kamu-Sen’in satış sözleşmesini kabul etmediğimizi 27 Ağustos 2021 Cuma günü hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak ifade edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü SES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata memur zammı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Hepinizin yakından takip ettiği gibi üç milyonu aşkın kamu emekçisini ve iki milyon civarındaki memur emeklisini ilgilendiren 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri 2 Ağustos’ta başladı. 12 Ağustos’ta hükümet hiç kimsenin kabul etmediği 2022 yılı için 5+6 2023 yılı için 6+6 teklif etmişti.

 

“HİZMET ÜRETMEYECEĞİZ”

Ancak 12 Ağustos ‘tan sonra on gün boyunca kapalı kapılar arkasında neler konuşuldu ise 1 veya 2 puan artışla mutabakat imzalandı. Memur-sen ve Çalışma Bakanlığı tarafından imzalanan Kamu-sen’in de sessiz kalarak zımnen ortak olduğu ve yine yeni bir satış sözleşmesi olan bu mutabakatı kabul etmiyoruz. Bu satış sözleşmesini kabul etmediğimizi 27 Ağustos 2021 Cuma günü hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak ifade edeceğiz. 27 Ağustos Cuma günü hizmet üretmeyerek saat 13’te İzmit İnsan Hakları Parkında toplanıyoruz” dedi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.