Üniversiteliler sordu, Büyükakın cevapladı

Üniversiteliler sordu, Büyükakın cevapladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bünyesinde eğitim desteği alan öğrencilerle bir araya geldi.

Gençlerimizi geleceğe, sadece bilimde, teknolojide, sporda, sanatta değil, aynı zamanda bizi biz yapan değerlerimizle hazırlamanın gayreti içinde olmanın önemine değinilen birliktelikte, ulusal ve uluslararası gündem de ele alındı. Dernek başkanı Meral Dönmez ve yönetiminin de yer aldığı birliktelikte, gençlerin her sorduğu soruya içtenlikle cevap veren Başkan Büyükakın, gençlere deneyimlerinden de bahsetti.

“DÜNYAYA BAKMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Dünyadaki sayılı şirketlerin artık tersine mentörlük eğitimi için gençlerin kapısını çaldığını söyleyen Başkan Büyükakın, Yeniçağa ayak uyduran bir neslin yanı sıra küresel iklim krizlerine duyarlı, müsilajla ilgilenen, dünyanın içinden geçtiği durumu kavrayan gençlerin varlığının Türkiye için çok önemli olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin beklentilerini dinleyerek, sorularını yanıtlayan Başkan Büyükakın, “Genç arkadaşlarım, eğitim hayatınız boyunca her daim başarılı olmanızı temenni ediyorum. Toprağını tanıyan ve üreten bir gençlik, tutkuyla yaşayan ve milletine hizmet eden, bilim ve sanatla ilgilenen bir nesil ülkemizin gücüne güç katacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak insanımızı, şehrimizi ve özellikle gençlerimizi anlıyoruz. Sizin gözünüzden dünyaya bakmaya çalışıyoruz” ifadelerini sarf etti.

“SON DERECE KEYİF ALDIM VE MUTLU OLDUM”

Toplantının ardından buluşmayı değerlendiren Başkan Büyükakın, “İki buçuk saati geçen toplantımızda ülkemizin farklı kentlerinden buraya gelerek eğitimlerini devam ettiren gençlerimizle buluşmaktan son derece keyif aldım ve mutlu oldum. Ülkemizde her anlamda yetişmiş gençlerin varlığı aslında geleceğimizi de teminat altına almaktır. Onlarla son derece perdesiz bir şekilde konuşmak, düşünce dünyalarını bize açmaları çok değerliydi. Bu fırsatı bize verdikleri için gençlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.