Üniversiteli kadınlardan LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver’e Ödül

Üniversiteli kadınlardan LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver’e Ödül

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin ‘Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü’ bu yıl LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver’e verildi. Ödülü takdim eden Derneğin Ümitköy Şube Başkanı Şenay Ertem, “Anne yüreğine milyonlarca çocuğu sığdıran, yeri geldiğinde kendi evlatlarının vaktinden alarak kendisini LÖSEV’e adayan, harika bir öğretmen ve durmaksızın umut aşılayan bir kadın kahraman olduğu için bu ödülü fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV’in Türkiye’deki üniversitelerde görev yapan akademisyenler, eğitim alan öğrenciler ve mezunlarla birlikte yürüttüğü Fayda Projesi kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. Üniversitelilerin, Lösemi ve kanser tedavisi gören çocukların yanı sıra yetişkin hastalarına güç vermek için bir araya geldiği etkinliklere bir yenisi daha eklendi.

Üniversitelerin Farkındalık Yaratma ve Dayanışma (FAYDA) Toplulukları, LÖSEV Kent Yerleşkesinde buluştu. Toplantıya, LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, Genel Koordinatörü Hülya Ünver, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ümitköy Şubesi Başkanı Şenay Ertem katıldı.
losev-fayda-topluluklari-bulusmasi-1.jpg
DR. EZER’DEN ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERE TEBRİK
LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün EZER, LÖSEV’i kurmadan önce Lösemide tedavi başarısının çok düşük olduğunu ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle tedavilerin genellikle yarıda bırakıldığını bu nedenle çocukların ölüme terk edildiğini hatırlattı. Dr. Ezer, bu tabloyu değiştirmek için birkaç doktor arkadaşıyla LÖSEV’i kurduklarını ve tedavideki başarı oranlarının yüzde 94’lere ulaştığını anlatarak, salondaki üniversiteli gençleri bu iyilik hareketinin bir parçası oldukları için tebrik etti.

Şube Başkanı Şenay Ertem, LÖSEV’i üstün başarısı ve gayretinden dolayı kutladığını belirterek, “Değerli Üstün Hocamız, bu başarıya yürürken çalışkanlık, dürüstlük, vatan millet sevgisinin yanı sıra en temelde ortaya yüreğini koydu” dedi.losev-fayda-topluluklari-bulusmasi-2.jpg

“LÖSEV’İN BİR MASA SANDALYE İLE BAŞLAYAN YOLCULUĞUN İLK KADIN KAHRAMANI”
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü’nü ise bu yıl LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver’e verildi.
Ünver’in 1998 yılında LÖSEV’in bir masa ve sandalye ile başlayan yolcuğunda, kurumsal anlamda ilk kadın kahramanı olduğunu hatırlatan ERTEM, sivil toplum alanında yeni bir marka yaratmanın tüm zorluklarını yaşayan LÖSEV Vakfının Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer’e 25 yıldan bu yana yol arkadaşlığı yaptığını ve Lösemili Çocukların yaşam haklarının savunucusu, sesi ve nefesi olduğunu ifade etti.

ERTEM, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Hülya Ünver’in LÖSEV’in bu zamana kadar hayata geçirilen tüm eserlerinde emeği, katkısı, çözüm odaklı bakışı olduğu için… Hayat ışığı ve güçlü motivasyonuyla iyilik peşinde koşan gönüllülere rol model olduğu için… Özellikle kadınlarımıza ve genç kızlarımıza başarıya giden yolda, Büyük Atatürk’ün ilkelerinden ödün vermeden zorlukların üstesinden gelinebileceğini öğrettiği için… Bağımsız ruhu, farkındalığı ve azimli kişiliği için… Kadın ve gençlik odaklı çalışmaları, eşitlik fikrinin yaygınlaştırılmasında özverili katkıları için… Anne yüreğine milyonlarca çocuğu sığdıran, yeri geldiğinde kendi evlatlarının vaktinden alarak kendisini LÖSEV’e adayan, harika bir öğretmen ve çalışkan bir öğrenci olduğu için… Durmaksızın umut aşılayan bu kadın kahraman, Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü’nü fazlasıyla hak ediyor.”

TEŞEKKÜR ETTİ
Ödülünü almak için sahneye çıkan Hülya Ünver ise yaptığı konuşmada, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ne teşekkür etti. Yollarının daha çok uzun olduğunu ve yapacakları daha çok şey olduğunu anlatan Ünver, “Bugünlere gelmemizde bizlere ışık tutan hocamız, en iyi öğretmenimiz Sayın Üstün Ezer’e teşekkür ederim. Salonda bulunan arkadaşlarım ve kardeşlerim, her biriniz benim için iyi bir öğretmensiniz ve ben de iyi bir öğrenciyim. Hepinizden çok şey öğrendim. Yolumuza sizlerle hep beraber devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TURGAY ÇÖPOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.