Üniversitelerde Çatışma Ortamı  ve Zemini Görmüyorum

Üniversitelerde Çatışma Ortamı ve Zemini Görmüyorum

Üniversiteler arasında denklem kurulduğunda (Kapanan üniversitelerden devlet üniversitesine sınavsız geçişlerden ötürü) birçok devlet üniversitesi öğrencisi kendilerine haksızlık yapıldığını düşünüyor.

Üniversiteler arasında denklem kurulduğunda (Kapanan üniversitelerden devlet üniversitesine sınavsız geçişlerden ötürü) birçok devlet üniversitesi öğrencisi kendilerine haksızlık yapıldığını düşünüyor. Bu durum üniversitelerde öğrenci grupları arasında yeni bir gruplaşma ve hatta kavganın, çatışmanın önünü açar mı? Bu gençlerin birbirlerinin kardeşi olduklarına dair söylemler olası sıkıntıları önler mi?

Devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilerin haksızlığa uğradığına dair düşüncenizin kaynağının ne olduğunu anlayamadım. Ancak genel talepler ile ilgili zaten yıllardan beri üniversitelerde eylemler yapılır. Bu eylemler demokratik talepleri içerdiği ölçüde kimse için tehlike arz etmez. Üstelik 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan birlik ve beraberlik ruhunun bu guruplar arasındaki gerginlikleri ortadan kaldıracağını kavga ve çatışmanın yerini birlik ve beraberlik kavramlarının alacağı kanaatindeyim. Üniversitelerimizde bir çatışmaya zemin hazırlayacak bir atmosfer görmüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.